Rezultate finale Evaluarea Națională! 7 elevi clujeni de ”10” după contestații

Ministerul Educației a publicat în cursul acestei zile rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024. În urma soluționării contestațiilor nu mai puțin de 7 elevi din județul Cluj au obținut media 10 în urma promovării examenului.

Conform rezultatelor inițiale doar 6 elevi la nivel de județ au obținut media zece însă în urma soluționării contestațiilor, un elev de la Școala Gimnazială ”Ioan Bob” a primit în cele din urmă nota 10 la proba de Matematică după ce inițial acesta a fost notat cu 9.96. Ceilalți elevi ce au obținut media zece provin de la Liceul Teoertic ”Lucian Blaga”, Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Liceul Teoretic ”Elf” și Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”.

Elevii ce au promovat examenul se pot înscrie în învățământul liceal pe baza mediei generale obținută la Evaluarea Națională. Aceasta se calculează ca ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele susținute în cadrul evaluării.

The post Rezultate finale Evaluarea Națională! 7 elevi clujeni de ”10” după contestații appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole