Rețeta zilei. Pui crispy ca la KFC, forma secretă din 1940

Rețeta zilei de astăzi este puiul crispy, un deliciu culinar pe care l-ai savurat numai la fast food, dar de acum încolo vei mânca numai acasă. Compania KFC a păstrat de-a lungul anilor secretul rețetei de pui crispy, dar ziarul Chicago Tribune a reușit-o să o afle. Citește în rândurile de mai jos cum se prepară puiul crispy după rețeta originală.

Rețeta zilei. Pui crispy exact ca la KFC, forma originală din 1940

De mai bine de 69 de ani compania KFC a păstrat secretul puiului crispy, dar în urmă cu circa doi ani ziarul american Chicago Tribune a primit rețeta originală care se folosește încă din anul 1940. Așadar, astăzi îți arăt cum să prepari puiul cu ierburi și mirodenii exact așa cum îl făcea nepotulul colonelului Sanders. Această rețetă este una dintre cele mai păstrate secrete, iar copia acesteia este păstrată în seiful de la sediul central al companiei din Louisville, Kentucky. Rețeta secretă păstrează și semnătura lui Sanders.

Ingrediente necesare pentru 4 porții: 

  • un piept de pui pe care îl tăiem felii
  • 2 căni de făină
  • un ou
  • o jumătate de lingură de cimbru uscat
  • o jumătate de lingură de busuioc uscat
  • un sfert de lingură de maghiran uscat
  • o lingură de muștar praf
  • 4 linguri de praf de ardei gras
  • 3 linguri de piper alb măcinat
  • o lingură de ghimbir măcinat
  • 2 linguri de usturoi praf
  • o cană de smântână
  • o lingură de sare cu aromă de țelină
  • o lingură de piper negru măcinat
  • două sferturi de lingură de sare
  • ulei pentru prăjit.
Rețeta originală se păstrează într-un seif în sediul companiei KFC
Cum se prepară puiul crispy după rețeta originală KFC. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare. Urmează cei 10 pași de mai jos:

  1. Într-un bol se amestecă făina împreună cu toate ingredientele
  2. În alt bol se pune oul care a fost bătut în prealabil și se adaugă smântâna
  3. Se pun bucățile de pui în amestecul de la punctul 2 și se lasă în bol circa 20-30 de minute la temperatura camerei
  4. Bucățile de pui se scot din amestec și se trec prin amestecul de făină și condimente de la punctul 1
  5. Se scutură excesul de amestec și se pune puiul pe un grătar pentru 20 de minute unde se va odihni
  6. Într-o tigaie înaltă se pune uleiul la încins și se prăjește puiul câteva minute
  7. Se ține puiul în tigaie până când capătă o crustă maro aurie
  8. Se scoate puiul din baia de ulei și se pune pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei
  9. Puiul crispy se servește cu cartofi prăjiți și sos de usturoi, exact ca la KFC
  10. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Articolul Rețeta zilei. Pui crispy ca la KFC, forma secretă din 1940 apare prima dată în Stiri Mondene.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole