Rețeta de budincă Visul soțului, cu carne și ciuperci. Este delicioasă și ușor de preparat

Rețeta de budincă Visul soțului, cu carne și ciuperci, este perfectă pentru o masă copioasă alături de cei dragi. Este delicioasă, ușor de preparat și merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Se prepară rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest fel de mâncare. Consultă lista ingredientelor de mai jos și mod de preparare pentru această budincă.

Rețeta de budincă Visul soțului, cu carne și ciuperci. Este delicioasă și ușor de preparat

Află cum se prepară rețeta Visul soțului, cu carne și ciuperci, îmbrăcată într-un strat de cartofi și acoperită cu cașcaval ras și smântână, potrivit retete-usoare.ro.

Este perfectă pentru masa de prânz, dar și pentru cină, iar cei dragi vor fi impresionați de combinația de ingrediente și gustul unic.

Ingrediente

  • o ceapă
  • 300 g de ciuperci Champignon
  • 300 g de piept de pui
  • 200 ml de smântână pentru gătit 20%
  • 2 căței de usturoi
  • sare după gust
  • piper negru după gust
  • condimente după gust
  • ulei vegetal după gust
  • 4-5 cartofi
  • 150 g de cașcaval tare
  • 2-3 linguri de smântână

Modul de preparare pentru rețeta de budincă Visul soțului, cu carne și ciuperci. Într-o cratiță cu apă se pun cartofii la fiert, cu tot cu coajă. Cartofii se fierb aproximativ 10 minute, până devin semi-preparați.

Se scot cartofii și se pun într-un bol cu apă rece. Se lasă să se răcească, apoi se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se taie pieptul de pui în bucăți mici. Ceapa se taie în semi-inele, iar ciupercile în rondele.

Se încinge o tigaie cu puțin ulei prăjit, iar pieptul de pui se lasă să se prăjească timp de 5 minute. Se adaugă ceapă și se lasă la călit 5 minute, la foc mediu.

Peste ele se adaugă ciupercile, apoi se amestecă cu lingura. Atunci când ciupercile s-au înmuiat, se condimentează cu sare și piper negru, iar cățeii de usturoi se pisează.

Se adaugă smântâna pentru gătit caldă și se amestecă. Se gătește la foc mediu până când se îngroașă. Se unge o formă de copt cu ulei și se transferă amestecul de carne, distribuindu-l uniform pe toată suprafața formei.

Cartofii se așază peste carne și se distribuie uniform. Stratul de cartofi se condimentează cu sare, după gust. Cașcavalul se dă prin răzătoare și se amestecă cu smântâna, apoi se distribuie uniform peste cartofi și se nivelează cu spatula.

Se dă la cuptor, preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de 20 de minute, până capătă o crustă rumenă. Se scoate din cuptor și se servește caldă. Poftă bună!

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole