Religia digitală generează o „revoluție spirituală” în rândul milenialilor

Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo, Ontario, afirmă că prin intermediul religiei digitale, prin acare milenialii pot participa la religia organizată fără să fie nevoiți să se deplaseze, este pe cale să aibă loc o adevărată „revoluție spirituală”.

Știm că din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă către medii digitale pentru spiritualitate, cum ar fi grupuri de chat cu pastori, predici online și conținut religios pe rețelele sociale”, detaliază profesorul de sociologie Sarah Wilkins-Laflamme, într-un comunicat al universității.

În primele luni ale pandemiei, slujbele la distanță le-au permis multor oameni să-și continue practicarea credinței fără a fi nevoiți să părăsească locuința.

Pentru o parte considerabilă a populației adulte tinere, religia digitală joacă un rol complementar important pentru practicarea în persoană a credinței”, adaugă Wilkins-Laflamme.

În timp ce studiile anterioare au examinat rolul pe care tehnologia digitală, rețelele sociale și alte medii îl joacă astăzi în serviciile religioase, Wilkins-Laflamme, citată de publicația Review of Religious Research, spune că acest studiu este primul care analizează cine sunt de fapt participanții la serviciile de la distanță și cum le afectează credința.

Sursa: www.uzp.org

Foto: Youtube

The post Religia digitală generează o „revoluție spirituală” în rândul milenialilor first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole