Reactia unui psiholog la vederea imaginilor cu fata din Galati, plina de sange

Toţi cei care au văzut imaginile cu fata din Galaţi, plină de sânge după ce ar fi fost badjocorita, au trăit un şoc imens. Poliţiştii ajunşi la faţa locului refuză să coboare din maşină, timp în care intervin mai mulţi oameni pentru a o ajuta pe adolescentă.
Reactia unui psiholog la vederea imaginilor cu fata din Galati, plina de sange

Un psiholog a vorbit despre această situaţie, susţinând că cei doi oameni ai legii ar fi trebuit să intervină, dat fiind faptul că nici măcar nu era necesar să se lupte cu vreun infractor.

“Asistăm, din nou, la un episod emoționant cum intervine poliția. În școala de poliție nu se predă bunul simț că umbrelă generală și profesional. Acești oameni nu au avut bunul simț profesional. Vorbim de un caz unde nu există empatie. O bilă albă pentru oamenii care au intervenit și au tras de polițiști. Era clar un caz de intervenție. Nu era un caz atât de grav încât să intervină să lupte cu un infractor. Trebuiau să sune la ambulanță. Îmi pare rău că nu se preda bunul simț profesional.

(…) Lipsiți de empatie, dezinteresați profesional. (…) Am înțeles că fetiță făcea parte din centrele de plasament. În viziunea foarte multora, acești copii nu contează, pentru că nu au părinți care să se intereseze pentru ei. Sunt numere în niște dosare. Probabil au ajuns și la această mare descoperire că nu are părinți și s-au relaxat complet”, a spus Mihaela Săhlean, psiholog, la Digi24, scrie spynews.ro.

Potrivit unui mesaj publicat pe reţelele de socializare de către cea care a filmat-o pe adolescentă, aceasta provine dintr-o familie defavorizată. În aceste momente grele, părinţii ei nu îi pot fi alături. Ea locuieşte într-un centru de plasament. Fata a fost operată duminică seară.

Sursa: BeWoman.net – vezi articolul

Alte articole