Război în Ucraina, ziua 158. Reacții după derapajul ”diplomației” ruse. Zeci de ucraineni au ieșit în stradă după ce s-a cerut spânzurarea soldaților de la Azov

Prin mesajul pe care ambasada de la Londra l-a postat pe contul oficial de Twitter, Rusia a demonstrat încă o dată că este un stat terorist, arată oficialii de la Kiev. Am intrat în ziua 158 a războiului din Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 158, ce se mai întâmplă pe front

Continuă să vină reacții după unul dintre cele mai dure mesaje postate pe un cont oficial de Twitter, de la începerea războiului din Ucraina.

”Militanții de la Azov merită executați, dar nu prin pluton, ci prin spânzurare, pentru că nu sunt soldați adevărați. Ei merită o moarte umilitoare”, a fost mesajul postat de Ambasada Rusă în Marea Britanie pe contul oficial de Twitter.

Platforma americană de socializare s-a sesizat în legătură cu violența mesajului, însă a decis să nu-l elimine ci să atenționeze utilizatorii printr-un anunț că textul respectiv încalcă regulile privind ”comportamentul care instigă la ură”.

În același timp, înaltul reprezentant al UE pentru politica externă și politica de securitate, Josep Borrell , a condamnat uciderea a zeci de prizonieri de război ucraineni în Donețk-ul ocupat de Rusia.

Vă readucem aminte că armata rusă a acuzat forţele ucrainene că au bombardat o închisoare din estul regiunii Doneţk, controlată de separatiştii pro-ruşi.

Din nefericire aici au fost uciși 40 de prizonieri de război ucraineni în timp ce alți 75 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ucraina neagă atacul şi susţine că Rusia ar fi lansat bombardamentul.

Mai trebuie spus că autorităţile ucrainene depun eforturi pentru a se asigura că toţi cetăţenii evacuaţi din regiunea Doneţk primesc locuinţe şi protecţie socială.

Anunțul a fost făcut chiar de vicepremierul – ministru pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Iryna Vereshchuk.

“În regiunea Doneţk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Şi este responsabilitatea statului şi a fiecărui cetăţean adult să asigure protecţia vieţii lor”, a declarat Vereshchuk.

Potrivit ministrului, evacuarea din regiunea Doneţk are două motive: intensificarea ostilităţilor şi absenţa aproape completă a aprovizionării cu energie electrică şi gaze. Oficialul a mai explicat că în această iarnă, zonele populate vor rămâne fără căldură.

Un alt detaliu interesant este acela că a fost înființat un comandament de coordonare pentru a organiza evacuarea civililor din regiunea Doneţk. Din acest organism vor face parte şi reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor de aplicare a legii şi administraţiilor regionale.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole