Război în Ucraina, ziua 157. Rusia, acuzată că torturează soldați ucraineni. Apel al lui Zelenski spre SUA

În acest sens, Volodimir Zelenski a făcut un apel către senatorii SUA, care ar fi răspuns pozitiv chemării.

Războiul din Ucraina, ziua 157

”Le mulțumesc senatorilor americani care au aprobat în unanimitate rezoluţia prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului.

Puteţi lua orice zi din Ucraina – astăzi sau oricare alta după 24 februarie – pentru a vedea că nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia”, a reacționat Zelenski.

Spusele lui Zelenski sunt confirmate și de un video publicat pe Telegram de propaganda rusă, în care se vede cum un soldat ucrainean a fost castrat de mai mulți militari ruși. Imaginile au revoltat opinia publică și politicienii din Ucraina.

”Rusia trebuie să plătească pentru asta. Oferiți Ucrainei armele de care avem nevoie pentru a opri acest coșmar odată pentru totdeauna. Lumea nu poate pretinde că nu se întâmplă asta”, a scris pe Twitter deputatul ucrainean Inna Sovsun.

În estul Ucrainei se dau în continuare lupte grele, astfel că forțele ucrainene au reușit cu succes să respingă asalturile rusești din districtele Soledar, Vershy și Smirhirya din regiunea Donețk.

Forțele ucrainene au raportat bombardamente intense pe cea mai mare parte a liniei de front estice, dar niciun avans notabil din partea forțelor rusești. Soldații ruși au fost neutralizați în zona Shchurivka și în apropiere de Verkhnokamyanske”, a menționat Statul Major ucrainean.

Între timp, în zona Harkov, și pe flancul sudic, în Kherson și Zaphorizhzhia, rușii își mențin pozițiile. Experții militari cred că rușii sunt într-un impas și nu știu dacă să apere cu mai mulți oameni sudul Ucrainei sau să își concentreze forțele în Donbas.

Între timp, rușii îi acuză pe ucraineni că au bombardat o tabără de prizonieri ucraineni pentru a da vina pe Moscova. 40 de prizonieri au murit în atacul susținut, conform rușilor, cu ajutorul sistemelor HIMARS. La rândul său, Ucraina dă vina pe Rusia pentru atac și îi acuză pe oamenii lui Vladimir Putin că vor să găsească scuze pentru că au comis crime de război.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole