Raluca Turcan a inaugurat Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Ştefăneşti – FOTO

Prezentă în judeţul Botoşani în acest sfârşit de săptămână ministrul Raluca Turcan a inaugurat Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Ştefăneşti, pentru ca ulterior să viziteze punctul de vaccinare drive-thru de la vama Stânca-Costeşti.

„În România avem aproximativ 3,7 milioane de persoane vârstnice cu vârste de peste 65 de ani. Dintre acestea doar 1,7% beneficiază de servicii de îngrijire. Din nefericire, aproximativ 70% din unităţile administrativ-teritoriale nu au nicio evidenţă cu privire la persoanelor vârstnice vulnerabile, iar în 90% nu există nici un asistent social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. V-am oferit aceste cifre pentru a înţelege cât de valoros este acest proiect şi cât de important este demersul făcut de primărie şi de comunitatea locală pentru a realiza acest centru pentru persoanele vârstnice.”, este declaraţia ministrului Raluca Turcan la inaugurarea Centrului pentru persoane vârstnice de la Ștefănești.

 

The post Raluca Turcan a inaugurat Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Ştefăneşti – FOTO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole