PSD se ține de cuvânt: Guvernul aprobă, azi, hotărârea privind construirea noului stadion 1 Mai din Slatina

După ce candidatul PNL la Primăria Slatina, Mario De Mezzo, a reușit, cu complicitatea șefului său de partid, Nicolae Ciucă, și a miniștrilor liberali ai Finanțelor și Dezvoltării, să blocheze procedura proiectului privind construirea noului stadion 1 Mai în Slatina, din rațiuni pur electorale, întrucât acesta aparține actualului primar Emil Moț, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui important obiectiv de investiţii a fost introdus pe ordinea de zi și urmează să fie aprobat în ședința de azi, 6 iunie, a Guvernului.

Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, se ține de cuvânt, după ce, la recenta vizită în județul Olt, a promis că proiectul va fi deblocat și aprobat de Executiv.

Așa că „Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii «Construire şi dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu nr. 1, judeţul Olt» se află pe ordinea de zi a ședinței de azi.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, proiectul acestei Hotărâri de Guvern trebuia să se afle pe ordinea de zi a ședinței Executivului din data de 23 mai 2024, însă el nu a mai fost introdus atunci în dezbaterea guvernanților, procedura fiind blocată de miniștri liberali ai Finanțelor și Dezvoltării, la solicitarea candidatului PNL la Primăria Slatina și la ordinul lui Nicolae Ciucă, șeful Partidului Național Liberal. Totul din rațiuni electorale, pentru că proiectul pentru construirea unui nou stadion a fost pornit de actualul primar al municipiului-reședință de județ, Emil Moț, care candidează pentru un nou mandat.

„Pentru Stadionul Municipal 1 Mai, procedurile au fost făcute, mai puţin emiterea hotărârii de guvern, pentru că miniştrii PNL-ului, la indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern, pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi. Să ştiţi că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus demult, a trecut prin multe faze şi Guvernul României a cheltuit foarte mulţi bani cu proiectarea şi toate studiile de fezabilitate care au fost făcute până în acest moment (…).

La solicitarea candidatului PNL de pe Slatina, au încercat să încurce acest obiectiv de investiţii până la finalizarea campaniei electorale, crezând că acest lucru îl ajută pe el. Eu îi spun foarte clar că nu-l ajută acest lucru, nu va reuşi să oprească acest obiectiv, şi, cu siguranţă, în cel mai scurt timp vom avea emisă o hotărâre de guvern şi apoi vom trece la demolarea stadionului vechi şi la predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii”, declara, luna trecută, Marius Oprescu.

În ziua în care procedura a fost blocată la nivelul Guvernului, candidatul PNL Mario De Mezzo a postat pe Facebook un mesaj video în care îi critica pe social-democrați că nu sunt în stare să construiască un nou stadion, încercând astfel să puncteze electoral prin manipulare și minciună.

Consiliul Local Slatina a aprobat, în martie, anul acesta, planul de amplasament și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care se ridică la 400 de milioane de lei. După ce Executivul va adopta Hotărârea de Guvern, Compania Națională de Investiții va scoate scoate la licitație contractul de lucrări.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole