PSD-iștii buzoieni, pe biciclete și trotinete, la o campanie de conștientizare a populației, pe probleme de mediu

PSD-iștii buzoieni au participat în week-end, la o campanie de conștientizare a populației, pe probleme de mediu, intitulată „Vinerea Verde”. În cadrul evenimentului au fost promovate, alternativele ecologice de deplasare în interiorul localităților, mersul pe jos sau folosirea bicicletelor.

Participanții au parcura cu bicicletele și trotinetele traseul Inelului Verde din sudul Municipiului Buzău, de la Poarta Crâng până pe Aleea Eroilor și Obelisc, începând cu ora 16.30.

La eveniment au participat senatorul Lucian Romașcanu, deputații Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș și Andi Cristea, primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, viceprimarii Oana Matache și Ionuț Apostu și vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre.

Social democrații și-au dorit ca, prin puterea exemplului să îi îndemne pe buzoieni ca măcar o zi pe săptămână, să renunțe la autoturismele personale și să le înlocuiască cu mijloace alternative de transport în scopul reducerii poluării mediului înconjurător.

„Prin acțiunea de astăzi, membrii PSD Buzău și-au dorit nu doar să susțină protejarea mediului înconjurător, ci și să promoveze deplasarea cu mijloacele de transport ecologice.Evenimente similare au avut loc și în mediul rural, primarii social-democrați din mai multe comune buzoiene, au promovat și ei mijloacele de transport nepoluante. Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă a Partidului Social Democrat care a vrut să dea un exemplu despre cum ar trebui să arate o ”Adevărată Vineri Verde” organizată la nivel național.În platforma dedicată acestei zile s-au înregistrat peste 700 de localități din toată țara, participanții parcurgând peste 12.000 de kilometri.” se precizează într-un comunicat remis de filiala județeană a PSD Buzău.

Sursa: StiriDeBuzau.ro – vezi articolul

Alte articole