PSD are toate semnăturile necesare să depună moțiune de cenzură

Reprezentanţii Partidului Social Democrat sunt decişi să înlăture de la conducerea ţării Guvernul PNL Ludovic Orban. Decizia survine ca urmare a faptului că liberalii nu ştiu să gestioneze ţara în situaţia de criză declanşată de pandemia de coronavirus şi nici nu se achită de obligaţiile legale, constituţionale pe care le au faţă de cetăţenii acestei ţări.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a spus astăzi într-o conferinţă de presă că social-democraţii nu pot fi de acord cu decizia Gunernului Orban de a mări alocaţia pentru copii, începând cu 1 august 2020, cu doar 22,5 lei.

„Este o tragedie pentru copiii acestei ţări, o nedreptate fără seamăn pentru părinţii lor. Este o sfidare de nedescris. Acum 8 luni noi, toţi parlamentarii PSD, am iniţiat o lege prin care am stabilit clar dublarea alocaţiilor pentru copii. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat această lege, iar acum Guvernul PNL nu doreşte să o pună în aplicare.

Au comunicat public că vor mări alocaţiile doar cu 22,5 lei. Şi încă o veste proastă pentru români. Guvernul Orban nu doreşte ca, de la 1 septembrie, 2020, să mărească punctul de pensie cu 40 de procente, aşa cum noi, social-democraţii, am votat în Parlamentul României”, a declarat liderul PSD Dâmboviţa.

Ţinându-se cont de aceste considerente şi de multe alte deficienţe şi sincope ale guvernării Orban, PSD a hotărât să iniţieze o moţiune de cenzură care va fi depusă şi dezbătută în prima decadă a lunii august.

„Deja am strâns semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură. În scurt timp, acest Guvern PNL va dispărea şi vom veni noi în faţa românilor cu o propunere de prim-ministru şi cu un guvern serios, hotărât să pună lucrurile la punct, un guvern care să aplice legile trecute cu vederea de liberali, un guvern care să fie aproape de tot ceea ce înseamnă comunitate locală, un guvern aproape de nevoile tuturor românilor”, a mai spus preşedintele Corneliu Ştefan.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole