Propaganda politică, foarte importantă pentru partidele parlamentare

Formațiunile politice au cheltuit aproape trei sferturi din bani, numai în prima jumătate a anului, din subvenția primită de la bugetul de stat, ne informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care a anunțat luni că partidele politice au cheltuit 60,42% din subvențiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie a anului 2022, iar ponderea cea mai mare în cazul PSD și PNL au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă.

„Privind structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli: în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă și propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Național Liberal, acestea au repre-zentat 73,80%, Partidul Mișcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă și propagandă în pro-cent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate. De asemenea, pentru Partidul Pro România, chel-tuielile cu personalul și cheltuielile cu onorariile avocaților, executorilor și experților au reprezentat 44,01% fiecare. În cazul Uniunii Salvați România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate”, se arată în comunicatul AEP

În perioada ianuarie-iunie au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

The post Propaganda politică, foarte importantă pentru partidele parlamentare first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole