Proiectul lui Ionuț Simionca, cel cu 2% pentru autostrăzi i-a MIRAT pe nemții invitați la Bistrița: ” E o ideea interesantă! Vom propune acest proiect și la noi, în Germania, dar NU pe autostrăzi pentru că avem, ci pe alte zone!”

Ionuț Simionca a venit la Bistrița cu o delegație germană: un tânăr parlamentar și 2 oameni de afaceri, interesați să investească și să creeze locuri de muncă!

Delegația germană a fost formată din:

Alexander Kulitz – reprezentant al partidului FDP, membru al Parlamentului German

Tim Steinbrecher  –  are afaceri în domeniul producției de echipamente pentru industria gazelor și petrolului.

Ionathann este un tânăr reprezentant care derulează afaceri în domeniul brânzeturilor și dulciurilor.

La conferință de presă au fost prezenți Caius Cârcu liderul PMP Beclean și Silvia Galben, secretar general al organizației și candidat la europarlamentare (pe locul 14).

 

 

Parlamentarul german s-a MINUNAT când au auzit de legea adoptă o autostradă! Dacă trece de Camera Deputaților, cetățenii vor putea dona 2% pentru autostrăzi!

Parlamentarul Alexander Kulitz a vorbit despre importanța infrastructurii pentru dezvoltarea Românei. Kulitz a amintit că există mai multe posibilități de finanțare a investițiilor pe infrastructură, atât private cât și publice. În cele private depinde de cei care dețin acele fonduri de investiții, dacă ei consideră că este oportun să investească.

În ce privește fondurile publice, există o serie de bănci în Germania , care sunt dispuse să aloce finanțare la dobânda minimă pentru proiecte majore de dezvoltare.

 

Ionuț Simionca a vorbit despre proiectul: “Adoptă o autostradă!”

Ionuț Simionca a prezentat proiectul “adoptă o autostradă”, inițiativă care a trecut de Senat și va intra în dezbatere la Camera Deputaților. Această inițiativă oferă șansa cetățenilor să-și direcționeze 2% din impozitul pe profit către proiecte concrete, de infrastructură.

Reporter: – Să știți că sunt și voci reticente care spun că: odată se iau bani din taxe și impozite, se mai iau bani și din acciza pe benzină, cu toate astea Statul nu face mare-lucru pe infrastructură iar acum mai trebuie să dirijăm cei 2%…

Simionca: – Nu trebuie, asta am spus: că e voluntar: îmi doresc să am autostradă, dau cei 2%.. dacă NU vreau să donez, nu o fac, nu e obligatoriu!

Reporter: – Păi dacă nu au făcut nimic cu ce-au avut până acum… vor face acum, când se donează 2%?

Simionca: – Eu înțeleg, dar fiind direcționate aceste sume de bani doar pentru autostrăzi și doar pe anumite proiecte, cum ar fi Fondul de Dezvoltare pentru Autostrada Nordului, banii nu se pot cheltui pe altceva. Și aceste fonduri fiind susținute de cetățeni vor fi transparente și puse la dispoziția cetățenilor, pentru că cei care donează trebuie să știe ce se întâmplă cu banii.

Reporter: – Este și un vot de blam pentru politicienii care NU au făcut mare lucru pe partea asta?

Simionca: – Mulți sunt politicieni! Eu sunt pe partea administrativă mai mult. Eu sunt un om care vreau să fac lucrurile, să le văd că se întâmplă… nu sunt politicianul tipic, sunt politicianul care muncesc, îmi place să văd că lucrurile se mișcă!

 

 

Doar 15 % din români donează cei 2% către ONG-uri! 85% din bani sunt dirijați de Stat!

 

Reporter: – Să știți că sunt și voci reticente care spun că: odată se iau bani din taxe și impozite, se mai iau bani și din acciza pe benzină, cu toate astea Statul nu face mare-lucru pe infrastructură iar acum mai trebuie să dirijăm cei 2%…

Simionca: – Nu trebuie, asta am spus că e voluntar: îmi doresc să am autostradă, dau cei 2%.. dacă NU vreau să donez, nu o fac, nu e obligatoriu!

Reporter: – Păi dacă nu au făcut nimic cu ce-au avut până acum… vor face acum, când se donează 2%?

Simionca: – Eu înțeleg, dar fiind direcționate acești bani doar pentru autostrăzi și doar pe anumite proiecte, cum ar fi Fondul de Dezvoltare pentru Autostrada Nordului, banii nu se pot cheltui pe altceva. Și aceste fonduri fiind susținute de cetățeni vor fi transparente și puse la dispoziția cetățenilor, pentru că cei care donează trebuie să știe ce se întâmplă cu banii.

 

 

Ionuț Simionca s-a împrietenit cu cei prezenți la întrunirea parlamentarilor sub 40 de ani (organism de cooperare )și speră că în urma acestor dicuții se va realiza o colaborare eficientă, care se va concretiza prin investiții în județul nostru.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole