Proiecte pentru copiii din Târgoviște, propuse de candidatul PRO România

Cosmin Bozieru, candidatul PRO România pentru postul de primar la Târgoviște, joacă tare. Tânarul politician, care a mai făcut parte din conducerea executivă a municipiului, cunoaște substanța administrației, știe ce trebuie făcut în orașul nostru și tocmai de aceea s-a angajat în această bătălie electorală. La ultima întâlnire cu presa, Bozieru a abordat proiectele ce ar avea ca finalitate pozitivă dezvoltarea socio-edilitară a zonelor defavorizate din Târgoviște, ignorate, spune el, de administrația actuală a Primăriei. A afirmat Bozieru că doar în preajma alegerilor parcă se dezvoltă un anume interes, care dispare însă după consumarea scrutinuluielectoral.

„Cartierele defavorizate rămân aceleași zone fără canalizare, fără apă, fără gaze naturale, fără străzi asfaltate, cu oameni care așteaptă sprijinul autorităților”.

A declarat Cosmin Bozieru că, în perioada în care el a îndeplinit funcția de viceprimar al municipiului Târgoviște, „în timp ce primarul planta panseluțe în oraș, una dintre principatele mele preocupări a fost aceea de a veni în sprijinul oamenilir și să dezvolt zonele defavorizate, prin proiecte și programe inițiate alături de echipa mea. Pot spune că, la inițiativa mea, a luat ființă grupul de acțiune locală „Târgoviștea egalității de șanse”, structură prin care municipiul are posibilitatea de a accesa 5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile destinate investițiilor în aceste zone. Se vor construi: un bloc de locuințe sociale, o grădiniță, două creșe, locuri de joacă pentru copii. Totodată, vor fi asfaltate și străzile din aceste cartiere defavorizate”, a precizat candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște.

Acesta a mai spus că fișele de proiect depuse la Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia au fost deja avizate și că, în cel mai scurt timp, vor putea fi puse în practică, contribuind astfel la schimbarea în bine a imaginii orașului. PRO România, a subliniat Cosmin Bozieru, își propune să urmărească materializarea acestor proiecte în următorii doi ani.

Candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște a prezentat, în cadrul aceleiași întâlniri, două proiecte pe care reprezentanții partidului le vor implementate atunci când vor ajunge la conducerea Primăriei.

„Primul proiect se intitulează „Zâmbet de copil ” și are ca obiectiv accesul copiilor din oraș, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, la servicii medicale ortodontice, prin aplicarea de aparate ortodontice fixe, cu scopul prevenirii afecțiunilor dentare și menținerii unui organism sănătos. Beneficiari vor fi toți copiii din municipiul Târgoviște identificați a avea probleme dentare, evident pe baza recomandării medicilor stomatologi din cadrul cabinetelor școlare sau a altor cabinete specializate. În prima fază, proiectul se va adresa unui număr de 1.000 de copii. Pentru implementarea acestui proiect se va alcătui o echipă care va realiza procedura publică de achiziție privind selectarea unui operator emitent de voucher, acreditat de Ministerul Finanțelor”, a dezvăluit Cosmin Bozieru.

A mai spus tânărul politician că, începând chiar de astăzi, cei interesați pot depune dosarele la sediul PRO România, situat pe strada IC Brătianu, Bl. 82, parter (Zona sensului giratoriu de la Compania de Apă). Dosarul trebuie să conțină certificatul de naștere, carte de identitate, documentul de identitate al reprezentantului legal și documentele medicale eliberate de un medic specialist.

Al doilea proiect pe care vrea să-l implementeze se intitulează „Lumea văzută prin ochi de copil” și are ca obiectiv ameliorarea sau remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani, prin acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 500 de lei pentru un beneficiar.

„Acest ajutor se acordă o singură dată și va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari și se va adresa unui număr de 1.000 de copii”. Târgoviștenii interesați să participe la acest program trebuie să depună dosarele la sediul PRO România Târgoviște”.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole