Proiect în valoare de aproape 20 de milioane de euro pentru repararea trecerilor la nivel cu calea ferată din Regionala Cluj

Compania CFR a desemnat câștigătorii licitației privind lucrările de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată de pe raza regionalelor Cluj, Timișoara și Iași. Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor-cadru, aferente celor trei loturi, este de 291.392.560 RON, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Lucrările ce vor fi efectuate pe raza Regionalei Cluj au o valoare de peste 97 de milioane de lei. Ofertă desemnată câștigătoare este Asocierea Europan Prod S.A (lider) – Construcții Complexe Buzău – Construcții Feroviare Drumuri Poduri, iar acordul cadru se întinde pe o durată de 4 ani.

„Scopul lucrărilor de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricțiilor de viteză și aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați.

Aceste lucrări vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusive a planeității zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată”, mai arată reprezentanții CFR.

The post Proiect în valoare de aproape 20 de milioane de euro pentru repararea trecerilor la nivel cu calea ferată din Regionala Cluj appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole