Proiect de 9,2 milioane de euro pentru aparatură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a depus, la Ministerul Fondurilor Europene, un proiect în valoare de 47.847.623,20 lei (9,2 milioane de euro) pentru dotarea cu aparatură şi tehnică medicală, precum şi cu toate tipurile de echipamente de protecţie, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID-19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID-19.

Fondurile vor fi asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 – „Protejarea populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Se vor cumpăra, între altele:
– 2 ambulanțe;
– 1 aparat de testare Real Time PCR care va fi utilizat si pentru diagnosticul altor boli virale;
– Kit de recoltare COVID-19 pentru 100.000 de probe;
– 10 ventilatoare mecanice;
– 30 de paturi ATI;
– 15 camere de termoviziune, care vor fi montate la intrările în pavilioanele spitalului;
– 1 stație distribuție oxigen;
– 4 aparate de radiologie mobile;
– 8 roboți de dezinfecție.

„Aparatura medicală solicitată este în strictă concordanță cu personalul existent la Spitalul Județean de Urgență Târgovişte, astfel încât să poată fi utilizată din prima zi. De asemenea, proiectul permite recuperarea cheltuielilor efectuate anterior pentru achiziția de echipamente și materiale de protecție COVID-19.

Sesiunea de depunere proiecte se va încheia în data de 30 septembrie 2020, după care urmează etapele de evaluare și contractare”, se arată în tr-un comunicat remis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole