Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea va fi în răcire semnificativă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (23 ianuarie – 5 februarie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”la începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5…10 grade ziua și -5…0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privința temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 și 3 grade; mediat regional, minimele nopțillor vor fi de -7…-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește”.

La munte, ”vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de -5…0 grade și minime nocturne de -9…-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geroasă. O ușoară creștere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie.
În primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni”.

Articolul Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea va fi în răcire semnificativă a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole