Profesor de la UBB Cluj, nominalizat la Premiul Nobel

Un profesor de la Universitatea „Babeș- Bolyai” a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Basarab Nicolescu, cercetătorul care a revoluționat fizica prin conceptul Odderon, este membru de onoare al Academiei Române și profesor asociat al universității clujene. El a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook că reprezentanții a opt universități și alte personalități din diferite țări l-au nominalizat pentru Premiul Nobel.

BASARAB NICOLESCU WAS NOMINATED FOR THE NOBEL PRIZE OF PEACE 2020 / BASARAB NICOLESCU A ETE NOMINALISE POUR LE PRIX…

Publicată de Basarab Nicolescu pe Joi, 16 iulie 2020

Basarab Nicolescu s-a născut pe 25 martie 1942 în Ploiești și este unul dintre intelectualii români de prestigiu. Fizician și filosof, el a formulat conceptul Odderon în 1973. Teoria s-a a fost confirmată, după 45 de ani, de către cercetătorii de la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară). 

Cinci personalități originare din România au primit până în prezent Premiul Nobel: George Emil Palade pentru Medicină, Ioan Moraru – pentru Pace, Elie Wiesel – pentru Pace, Herta Muller – pentru Literatură, Ştefan W. Hell – pentru Chimie. Dintre cei cinci, doar Ioan Moraru se afla în România atunci când a obţinut această distincţie, ceilalţi alegând să emigreze.

The post Profesor de la UBB Cluj, nominalizat la Premiul Nobel appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole