Probleme cu nocturna la CFR Cluj – CS Mioveni! Meciul a fost întrerupt timp de 35 de minute. Campioana a riscat să piardă la masa verde

În a doua repriză a meciului CFR Cluj – CS Mioveni, nocturna de pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” a cedat şi partida a fost întreruptă. Problemele au apărut în startul actului secund, când becurile nu au mai funcţionat la capacitate maximă,

CFR Cluj – CS Mioveni, întrerupt din cauza problemelor cu nocturna

În minutul 68 al meciului CFR Cluj – CS Mioveni, când scorul era 3-2 pentru campioana României, partida a fost întreruptă după ce nocturna a început să prezinte probleme.

Iniţial, câteva becuri s-au oprit, în zona tribunei a 2-a, însă după câteva minute instalaţia de noctură s-a oprit total, iar arbitrul Bogdan Dumitrache a decis să oprească meciul şi să trimită jucătorii la cabine.

CFR Cluj, organizatorul meciului, are la dispoziţie 60 de minute pentru a remedia problemele cu nocturna. În caz contrar, conform regulamentului, meciul va fi pierdut la masa verde de campioana României.

De asemenea, dacă noctura de pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” va mai pica încă o dată, în timpul meciului cu CS Mioveni, CFR Cluj va pierde la masa verde.

Ce spune regulamentul dacă nocturna pică în timpul unui meci

“La jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continua din cauza nefuncţionării, întreruperii funcţionării, respectiv funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă, arbitrul meciului va acorda un termen de maxim 60 de minute pentru soluţionarea problemei şi pentru reluarea jocului.

Termenul de 60 de minute va fi acordat o singură dată în timpul unui joc şi va curge de la ora de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a întrerupt jocul şi dupa ce va comunica delegaţilor şi căpitanilor ambelor echipe, că jocul nu mai poate continua pentru cauzele arătate anterior.

În situatia în care jocurile nu pot să înceapă sau să fie reluate în termenul de maxim 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii, arbitrul va decide oprirea definitivă a meciului şi va consemna situaţia de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancţiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar.

Dacă, după remedierea problemei la instalaţia de nocturnă, efectuată în termenul de până în 60 de minunte, de la începerea/reluarea jocului, intervine o nouă întrerupere în functionarea instalaţiei de nocturnă, pe durata timpului de joc, arbitrul, dacă va aprecia că nefuncționarea instalației de nocturnă este de natură a împiedica desfășurarea în condiții normale a jocului poate decide oprirea definitivă a jocului. În aceasta situatie arbitrul va consemna situatia de fapt in raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancţiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar”, se arată în Articolul 16, alineatul 10, din ROAF.

Instalaţia de nocturnă a fost modernizată în 2021

CFR Cluj şi-a schimbat instalaţia de nocturnă în toamna anului trecut. După această modernizare, campioana României putea folosi jocuri de lumini la golurile marcate de elevii lui Dan Petrescu.

Sâmbătă seară, la meciul cu CS Mioveni, jocurile de lumini nu au mai apărut la golurile marcate de Gabriel Debeljuh, autor al unei duble, şi de Ciprian Deac.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole