Prinderea câinilor fără stăpân, o prioritate a Primăriei Călărași și în acest an

Siguranța cetățenilor este și în acest an una dintre obiectivele importante ale activităților Serviciului Public pentru Gestionarea Animalelor fără Stăpân din subordinea Primăriei mun. Călărași. La sediul Instituției descperim preocupare încă din primele zile ale noului an. Se lucrează calificat, inclusiv în zilele libere, pentru că și atunci animalele fără stăpân trebuiesc capturate.

Dr. Ilie Tîlpeanu coordonează eficient activitatea echipelor de ecarisaj. La acțiuni participă și Serviciul Control Protecția Animalelor. Animalele depistate pe lângă containerele de gunoi, în parcuri, pe lângă Instituții de învățământ, sau în zonele periferice cum ar fi la ieșire din mun. Călărași spre Chiciu, zona căii ferate, a unor depozite sunt ținta acțiunilor pe care Serviciul le efectează. 

Descoperim preocupare nu numai pentru siguranța cetățenilor ci mai ales  dăruire în activitatea de îngrijire a animalelor. Foarte mulți câini sunt agresivi din cauza violenței unor cetățeni, și a faptului că prezența lor îi deranjează. Animalele capturate sunt prost hrănite, unele sunt bolnave. Prezența medicului veterinar nu este întâmplătoare. Tratamentele medicale, deparazitarea, sterilizarea sau intervenția chirurgicală urmează imediat capturării – ne spune dl. dr. Tâlpeanu.

Un rol important în munca noastră este comunicarea cu cetățenii, consultarea cu aceștia. Oamenii descoperă dragostea de animale după ce vizitează centrul instituției noastre. Pleacă acasă cu animale sănătoase, cu certificate medicale. Numai anul trecut am capturat 846 câini fără stăpân. Cifra lor putea crește foarte mult dacă aceste animale se înmulțeau. Am fi ajuns la o situație greu de gestionat dacă nu efectuam muncă de ecarisaj în mun. Călărași. Ne bucurăm de sprijinul Primăriei Călărași pentru dotarea cu echipamentele necesare atât pentru capturare cât și pentru tratamentul ori intervenția medicală. Îi invităm pe călărășeni să vină și să se convingă de calitatea serviciilor noastre. Le facem profesional, din dragoste pentru animale și din respect pentru oameni – a arătat dr. Ilie Tîlpeanu.

Post-ul Prinderea câinilor fără stăpân, o prioritate a Primăriei Călărași și în acest an apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole