Primul transplant de cord al anului, la Târgu-Mureș!

Medicii au efectuat luni, 13 ianuarie, la Spitalul de Neurochirurgie ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, o prelevare de organe de la un copil de 15 ani, din judeţul Galaţi, aflat în moarte cerebrală, informează www.agerpres.ro.
Coordonatoarea Centrului Regional de Transplant din Iaşi, Raluca Neagu, a declarat că donatorul suferise un anevrism cerebral rupt.
”Prelevarea a fost efectuată la Spitalul de Neurochirurgie ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. La Spitalul ”Sf. Spiridon” se efectuează o intervenţie de transplant de ficat, iar la Spitalul ”Dr. C.I. Parhon”, de rinichi. Un echipaj medical s-a deplasat cu elicopterul SMURD la Târgu-Mureş, unde, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, va fi transplantat cordul. Plămânii vor fi transplantaţi la Spitalul Clinic ”Sf. Maria” din Bucureşti. Mulţumim familiei donatorului. Avem un profund respect pentru gestul făcut. Nimeni nu îşi doreşte să treacă printr-o astfel de dramă, dar gândul că alte cinci persoane vor trăi de pe urma gestului făcut este înălţător”, a declarat, pentru Agerpres, Raluca Neagu.

(www.agerpres.ro)

Post-ul Primul transplant de cord al anului, la Târgu-Mureș! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole