Primul muzeu subacvatic al Greciei se deschide în insula ALONISSOS! (Video)

De la 1 iunie 2021, scafandrii vor putea vizita, însoțiți de îndrumătorii de scufundări, faimosul sit naufragiat de amfore din secolul al V-lea. Î.Hr. în partea de jos a insulei Peristera din Alonissos.

Un pescar a fost primul care a văzut naufragiul antic în 1985 lângă malul stâncos vestic al Peristerei, la o adâncime de 28 de metri: o mare navă comercială, probabil ateniană, s-a scufundat acolo în jurul anului 425 î.Hr.

A fost încărcată cu mii de amfore de vin din Mendi (orașul antic Halkidiki) și Peparithos (insula Skopelos de astăzi), zone cunoscute în antichitate pentru vinul lor.

Mormanul de amfore, care se extinde până la fund până la o lungime de 25 de metri, dă senzația conturului și a dimensiunilor mari ale navei.

Naufragiul este unul dintre cele mai importante din antichitatea clasică. Săpătura fost efectuată de arheologi și de personalul Eforatului de antichități marine al Ministerului Culturii, care se ocupă astăzi de deschiderea epavei către public.

Numărul impresionant de amfore, starea excelentă a epavului la -21 până la -28 metri și frumusețea apelor exotice și a bogatului fund de mare al zonei, situate în zona protejată a Parcului Național Marin al Alonissos-Sporadele de Nord, face din vechiul naufragiu din Peristera o destinație care interesează fiecare scafandru cu experiență, notează The archeologist.

Primul muzeu subacvatic din Alonissos este real și ne așteaptă pe toți să ne împărtășim secretele fie pe fundul mării încântător, fie deasupra apei, cu ajutorul realității virtuale! O scufundare bună!

;

The post Primul muzeu subacvatic al Greciei se deschide în insula ALONISSOS! (Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole