Primarul Păpăroiu, imaginea perfectă a baronului comunal doljean

Din orice unghi ar fi privit, acest Păpăroiu este imaginea clasică a baronului local care, indiferent de culoarea sa politică, şi-a transformat comunitatea într-o adunătură de sclavi a căror unică menire este aceea de a-şi plăti taxele şi impozitele la timp. Intrat în primărie în urmă cu două decenii ca un om simplu, fără „valenţe“ financiare deosebite, din bietul său salariu de primar a reuşit să strângă o avere personală care poate, oricând, rivaliza cu a unui industriaş mare din Craiova. An de an, având „pâinea şi cuţitul“ retrocedărilor în mână, edilul PSD şi-a sporit patrimoniul funciar prin diverse „inginerii“ care ar trebui să dea de lucru unor organe de anchetă mai scrupuloase cu avutul obştesc. De la un hectar la zece a fost cale un pic mai lungă căci, apoi, până la peste trei sute de hectare, a fost doar o chestiune de timp. La un preţ mediu de cinci euro pentru un metru pătrat, putem spune că, în prezent, edilul Păpăroiu împreună cu familia sa are o avere de peste 30 de milioane de euro. Terenurile sunt trecute atât pe numele său, cât şi pe al soţiei şi copiilor, asta în cazul în care cineva s-ar obosi să îl ia la întrebări pe primar cu privire la modul în care a intrat în posesie.

Gherceştiul, o localitate aflată la nivelul anilor 90

Paralel cu avântul funciar pe care familia Păpăroiu şi l-a luat în ultimii douăzeci de ani, dezvoltarea Gherceştiului s-a oprit, efectiv, la nivelul anului 2000. Când a preluat mandatul, comuna avea o reţea de alimentare cu apă funcţională, ceva asfalt şi alimentare cu gaze a două treimi din comună. Ce a făcut el în 20 de ani? A mai asfaltat câţiva kilometri de drumuri, cu precădere cele care duc la moşiile sale, lucrări de calitate îndoielnică având în vedere filmuleţele care au circulat zilele trecute pe o reţea de socializare, a renovat de două ori căminele culturale, semn că lucrările au fost de mare calitate şi, prin intermediul Companiei de Apă Oltenia, titulara proiectului, a fost adjudecat proiectul de canalizare al comunei, lucrări care vor demara în toamnă, cele care se realizează acum fiind doar „săpături“ de luat ochii electoratului naiv. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, un alt proiect al Companiei de Apă Oltenia, ea este în proces de licitare, însă deocamdată nu a fost desemnat un câştigător. La această „zestre“ jenantă pentru un primar cu cinci mandate se adaugă renovarea unor şcoli şi grădiniţe, semn că frica de electorat este mai mare decât nesimţirea edilitară care îi caracterizează cei 20 de ani petrecuţi în funcţie.

„Flotanţii“, deocamdată singura problemă penală a familiei Păpăroiu

Apucăturile sale electorale cu iz penal fac obiectul şi unui dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Craiova. Conform rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în anul 2012, ajutat de funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCEP) Craiova, Păpăroiu, „nemuritorul“ edil de Gherceşti, a aranjat mutarea în comună a peste 500 de cetăţeni în scopul „câştigării alegerilor“. „Toată lumea în comună ştie cum câştigă Păpăroiu alegerile, însă organele statului par să-l protejeze. Altfel nu îmi explic cum, prins cu hoţia în 2012, nici măcar după opt ani nu s-a dat o soluţie în acest dosar! Sincer, noi, cei din Gherceşti, suntem convinşi că la fiecare rând de alegeri, într-o mai mare sau mai mică măsură, Păpăroiu a măsluit alegerile cu votanţi care aveau doar viză de flotant. Îmi pare rău să o spun, dar statul român îşi bate joc de noi, cetăţenii acestei comune, plătitori de taxe!“, ne-a mărturisit, sub protecţia anonimatului, unul dintre locuitorii comunei Gherceşti.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul

Alte articole