Primarul Ioan Turc a prezentat proiectul de buget al municipiului Bistrița pe anul 2024

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a prezentat, joi, într-o conferință de presă, proiectul de buget propus de actuala administrație pentru anul 2024.

Potrivit primarului, față de anul trecut, bugetul general pe acest an prevede o creștere de 32,70% la capitolul venituri și de 33,13% la cheltuieli.

Municipalitatea propune anul acesta un buget pentru secțiunea de dezvoltare mai mare decât cel din 2023. Ioan Turc a menționat că un procent de peste 50% din buget va fi repartizat investiţiilor în diferite domenii.

În proporție de 75%, sursa de finanţare a investiţiilor este reprezentată de fondurile europene nerambursabile.

Primarul Ioan Turc a subliniat că municipiul Bistrița nu înregistrează arierate sau plăţi restante la data de 31.12.2023, gradul de îndatorare fiind de 8,34%,în condițiile în care limita maximă prevăzută de lege pentru îndatorare este de 30%.

În conferința de presă susținută joi, primarul a prezentat și investițiile pe care municipalitatea le propune anul acesta și anii viitori.

Primăria Bistrița organizează joi și o dezbatere publică pe marginea proiectului de buget pe anul 2024. Ulterior, proiectul va fi analizat și supus votului în Consiliul Local Bistrița, urmând să fie adoptat.

The post Primarul Ioan Turc a prezentat proiectul de buget al municipiului Bistrița pe anul 2024 first appeared on ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole