Primarul Antal Árpád despre demolarea fostului Hotel Bodoc: „Dacă totul merge ok, nu văd niciun impediment să demolăm clădirea anul acesta”

Documentația aferentă proiectului pentru demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, care va avea loc vineri, iar dacă va fi aprobată, autoritățile locale vor lansa licitația pentru contractarea firmei care se va ocupa de această lucrare. Joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád a declarat că demolarea clădirii ar putea începe în acest an, dacă licitația se va derula fără probleme.

Potrivit edilului, lucrarea va fi una complexă, necesitând o serie de investiții care nu au fost prevăzute în planurile inițiale. Pe locul fostului hotel, autoritățile locale au în plan construirea unui centru multicultural şi de tineret care va avea, printre altele, o bibliotecă ultramodernă şi o sală de concerte unică în ţară.

„Zarurile au fost aruncate, nu avem ce să facem cu clădirea fostului Hotel Bodoc, trebuie să o demolăm și, așa cum am promis în urmă cu 3-4 ani, vom construi altceva acolo. A venit covid-ul, a venit războiul, ne-au luat câțiva ani din viață și din planuri, dar asta nu înseamnă că am renunțat la ceea ce dorim să facem acolo. Am intrat într-o stradă cu sens unic, nu putem să ne întoarcem. Nu am putut valorifica acea clădire, Consiliul Local a aprobat un plan urbanistic zonal care vorbește despre ce se va construi acolo. Sunt sigur că va fi o construcție care va da un rang orașului, așa cum a fost construcția Muzeului Național Secuiesc în urmă cu peste 100 de ani. Nu o vom realiza într-un an sau doi, dar cu siguranță se va realiza acel proiect. În ceea ce privește demolarea, până acum am așteptat să fie documentația completă, pentru că această documentație nu cuprinde doar demolarea hotelului, ci și o stație de transformare care e acolo și care trebuie mutată, deci sunt niște cheltuieli conexe care sunt incluse în acest proiect. Dacă în ședința de vineri va aproba Consiliul Local, vom organiza o licitație și vom vedea. În mod normal, dacă licitația merge ok, nu văd niciun impediment ca să fie demolată anul acesta”, a spus primarul Antal Árpád.

Clădirea cu zece etaje din centrul municipiului, rămasă în paragină mai mulți ani, a fost cumpărată de autoritățile locale în urmă cu un deceniu, pentru suma de 745.000 de euro, de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care o cumpărase în 2003 împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement “Oltul”.

Primăria Sfântu Gheorghe şi-a exprimat intenţia de a reabilita hotelul şi de a amenaja spaţii pentru birouri, o sală modernă de conferinţe şi un centru wellness de patru stele, însă din lipsa fondurilor și a unui partener privat interesat, s-a decis scoaterea la licitație a clădirii pentru suma de un milion de euro.

După patru licitații eșuate, în ciuda faptului că prețul de vânzare a fost redus până aproape de cel de achiziție, Primăria a decis să demoleze clădirea şi să construiască în locul ei un centru multicultural şi de tineret.

La începutul anului trecut, autoritățile locale anunțau că demolarea fostului hotel va fi marcată printr-un „super eveniment” care va include, printre altele, un spectacol în aer liber, momentul simbolizând începerea unei noi epoci în viaţa oraşului.

(Ioana Ardeleanu)

Share

The post Primarul Antal Árpád despre demolarea fostului Hotel Bodoc: „Dacă totul merge ok, nu văd niciun impediment să demolăm clădirea anul acesta” appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole