Primăria Voineşti a finalizat al 10-lea proiect cu fonduri europene: Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Manga

Comuna Voineşti intră la categoria superlativ pe lista localităţilor în care s-au implementat proiecte de interes edilitar şi social cu fonduri guvernamentale, europene sau de la bugetul local. Nu ne-am propus să înşirăm acum obiectivele materializate în ultimii ani. Ne oprim la ceea ce s-a întâmplat astăzi, 12 februarie 2020, în satul Manga, unde s-a desfăşutat ultimul seminar de prezentare a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului „Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice”.

Rolul de amfitrion i-a revenit primarului Gabriel Dănuţ Sandu, care a vorbit, în faţa a numeroşi invitaţi, membri ai comunităţii şi funcţionari publici, despre acest proiect ajuns la final, unul dintre cele mai importante derulate vreodată în Voineşti.

Investiţia, realizată pe suportul unei şcoli vechi, dezafectate, aflată înainte de începerea lucrărilor într-un ireversibil proces de degradare, a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare 1.650.373 lei.

Centrul de zi este destinat seniorilor din comună, care pot să petreacă aici câteva ore de linişte, reconfortare şi bună dispoziţie. Noua instituţie, care arată în interior aidoma unui stabiliment de odihnă de 5 stele, a fost dotată cu mobilier special, birotică, aparatură fitness etc. Centrul dispune şi de o bibliotecă proprie, sală de informatică, unde bătrânii pot deprinde tainele calculatorului sau navigării pe internet, ocazie cu care pot comunica cu copiii ori cu nepoţii plecaţi departe de casă.

Centrul are şi un cabinet de psihologie. Pe viitor, primarul îşi propune să aducă, periodic, şi un medic care să acorde consultaţii şi să dea sfaturi pentru o viaţă sănătoasă celor care vor frecventa instituţia socială.

Curtea a fost, de asemenea, amenajată judicios, cu mult gust şi, ceea ce este mai importnt, cu aparatură fitness utilă practicării unor exerciţii care să contribuie la menţinerea tonusului muscular, a sănătăţii fizice.

Centrul de zi va fi deservit deocamdată de un administrator şi un psiholog. Pentru celelalte activităţi care se vor desfăşura, vor fi angajate persoane în regim de colaborare sau se pot încheia contracte de voluntariat cu cei care sunt interesaţi, dornici să lucreze cu seniorii.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole