Primăria Târgovişte va lansa o aplicaţie pentru raportarea incidentelor

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a prezentat, în cadrul dezbaterii „Caravana Smart City”, ideile şi proiectele administraţiei publice locale în ceea ce priveşte implementarea noilor tehnologii.

Spre exemplu, toate staţiile de călători din municipiu urmează să devină independente din punct de vedere energetic şi vor beneficia de un sistem de management care va transmite în timp real informaţii despre întârzierea autobuzelor şi numărul de călători. A mai vorbit edilul şi despre o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care va deveni funcţională în trei săptămâni.

„Conceptul de Smart City are numeroase aplicaţii în cadrul proiectelor accesate de către administraţia publică locală târgovişteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgovişte.

Tot legat de acest subiect, în cel mult trei săptămâni, târgoviştenii vor avea la dispoziţie propria aplicaţie de raportare a incidentelor, astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă şi structurată a informaţiilor dinspre cetăţeni spre administraţia publică şi invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deşeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri şi zone verzi, subiecte care ţin de poliţia locală etc.

De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activităţii de soluţionare. Folosind această tehnologie, Primăria Târgovişte va putea în plus anunţa cetăţenii, prin notificări, şi localiza pe o hartă, orice lucrare sau investiţie, precum şi aspecte care ţin de întreruperea furnizării unei utilităţti, accidente rutiere etc.

Aplicaţia va avea şi un modul de promovare turistică, va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon”, a explicat edilul Daniel Cristian Stan.

Coordonatorii Caravanei Smart City au apreciat proiectele Primăriei Târgovişte şi şi-au exprimat convingerea că acestea vor evolua în ritm accelerat.

„A fost o premieră pentru caravana noastră, pentru proiectul nostru, este pentru prima dată când am ajuns la nivelul schimbului de experiență între autorități. L-am avut alături de noi pe domnul Ioan Gâf-Deac, de la Primăria Sectorului 4, care ne-a prezentat câteva exemple de proiecte realizate în cadrul sectorului, așa cum și gazda noastră, Primăria Municipiului Târgoviște, prin domnul primar Cristian Stan, ne-a oferit proiecte concrete de tip smart city, am descoperit o multitudine de proiecte de tip smart city în diverse stadii de implementare”, a spus Cristina Florescu – coordonator Caravana Smart City.

La dezbaterea „Caravana Smart City” au fost prezenţi şi deputaţii Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, subprefectul judeţului Dâmboviţa – Florina Mureşan, secretarul CJ – Ivan Vasile Ivanoff şi Corneliu Sălişteanu – prorector Universitatea Valahia Târgovişte.

Caravana Smart City este primul program naţional de promovare a conceptelor smart city. Proiectul a început în 2017 şi este derulat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, sub patronajul Ministerului Energiei.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole