Primăria Poiana a inaugurat al doilea centru de zi pentru copii, tip after school

Un centru de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, pornit cu mulţi ani în urmă, a fost inaugurat astăzi în satul Poieniţa, comuna Poiana. Edificiul, care va asigura servicii multiple pentru 20 de copii, a fost finanţat de Ministerul Muncii. Investiţia are o valoare de 350.000 de lei. Fondurile au fost folosite pentru lucrările de construcţie şi dotare. Pentru execuţia amenajărilor exterioare şi racordarea la reţelele de utilităţi, Primăria Poiana a mai alocat 150.000 de lei.

La evenimentul de astăzi alături de primarul Marian Şerban, s-au aflat, la tăierea panglicii inaugurale: deputatul Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, deputata Claudia Gilia, senatorul Titus Corlăţean, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedintele Alin Manole. Au mai fost prezenţi consilieri locali, părinţii şi copiii care vor beneficia de serviciile acestui centru educaţional.

„După ce își vor termina cursurile la școală, copiii vor fi aduși la centru cu microbuzul școlar. Instituţia oferă copiilor care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în îngrijire pe timpul zilei, acordarea unei mese pe zi, activități de tip after-school, educație, recreere, socializare şi alte activități privind dezvoltarea deprinderilor de viață și orientare școlară”, a spus primarul comunei Poiana – Marian Şerban.

Deputatul Corneliu Ştefan a avut un discurs scurt despre implicarea PSD în viaţa comunităţilor locale, despre interesul pe care social-democraţii îl acordă educaţiei, sprijinirii familiilor aflate în impas.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Poiana reprezintă un act de normalitate. Consider că astfel de inițiative trebuie să se regăsească în toate localitățile dâmbovițene unde este nevoie de astfel de centre. Felicitări echipei de la Primăria Poiana condusă de Șerban Marian. S-a demonstrat, încă o dată, că nevoile oamenilor primează acolo unde sunt primari ai PSD. În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține astfel de inițiative, menite să aducă un plus în viața dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ştefan – candidat PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole