Primăria Brașov a lansat o licitație pentru realizarea semnalizărilor orizontale și verticale pe străzile orașului

Unul dintre obiectivele municipalității este de a se asigura că circulația pe străzile orașului – rutieră, pietonală sau cu bicicleta – se desfășoară în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic. Una dintre soluțiile care contribuie la realizarea acestui obiectiv este implementarea soluțiilor optime de semnalizare orizontală și verticală.

Primăria a lansat procedura de achiziție pentru încheierea unui acord-cadru, valabil pe o perioadă de 4 ani, pentru lucrări de semnalizare rutieră orizontală: marcaje rutiere longitudinale, transversale, tactile, rezonatoare sau antiderapante, în zona trecerilor de pietoni, și lucrări de semnalizare verticală, în principal indicatoare rutiere.

Conform caietului de sarcini, în cazul marcajelor rutiere se vor executa următoarele tipuri de lucrări:

  1. Marcaje rutiere executate cu vopsea convențională (clasică) pe arterele de circulație;
  2. Marcaje rutiere executate cu vopsea convențională pentru parcări de reședință și parcări publice, inclusiv numerotarea acestora;
  3. Marcaje rutiere executate cu material termoplastic;
  4. Marcaje rutiere rezonatoare;
  5. Covoare rutiere termoplastice antiderapante pentru marcaje la trecerile pentru pietoni;
  6. Marcaje rutiere termoplastice preformate;
  7. Marcaje tactile termoplastice;
  8. Ștergerea marcajului rutier, prin frezare la rece; frezare cu jet de apă la presiunea înaltă; frezare cu jet de bile.

În ceea ce privește indicatoarele rutiere și celelalte elemente necesare pentru siguranța circulației, contractantul trebuie să asigure tot ceea ce înseamnă indicatoare și panouri rutiere, cum ar fi: indicatoare rutiere reflectorizante, oglinzi rutiere, panouri informative, limitatoare de viteză, separatoare de sens, stâlpi flexibili pentru delimitare și direcționare, indicatoare kilometrice, parapete din plastic, garduri cu lumină dinamică pentru dirijare și protecție pietoni, inclusiv în zonele unităților de învățământ, sisteme de semnalizare luminoasă a scuarurilor și insulelor, sisteme de supraluminare a trecerilor de pietoni. Toate sistemele de iluminare vor fi alimentate cu energie verde.

Perioada de garanție pe care trebuie să o asigure furnizorul variază de la 6 luni, în cazul marcajelor executate cu vopsea convențională, la 5 ani, în cazul supraluminării trecerilor de pietoni.

Valoarea estimată a lucrărilor, pentru toți cei 4 ani, pleacă de la 48.648.956,40 lei fără TVA și nu poate depăși 88.452.648,00 lei fără TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 85 de puncte, garanția pentru marcajele rutiere convenționale 5 puncte, garanția pentru marcajele rutiere termoplastice 5 puncte, iar experiența în domeniu, alte 5 puncte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8.08.2024.

<p>Aceasta postare Primăria Brașov a lansat o licitație pentru realizarea semnalizărilor orizontale și verticale pe străzile orașului apare prima data pe Transilvania 365.</p>

Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole