Președintele Iohannis a mințit și a manipulat încă o dată!

Declarația președintelui Klaus Iohannis de aseară a bulversat întreaga opinie publică românească. Să cauți, după consumarea tragediei de la Piatra Neamț, vinovații în cu totul altă parte, să exploatezi politic moartea a zece români este strigător la cer. Să transformi Partidul Social Democrat, aproape patologic, într-o țintă, să îi găsești vinovați de toate cele, după un an de Guvernare PNL, doar pe social-democrați, arată o depășire periculoasă a conceptului de realitate și adevăr. Miroase a instigare, a intenție de manipulare a electoratului.

Părerea multor cetățeni români, a unor politicieni de anvergură, a fost aceea că, după această mare nenorocire, produsă într-o instituție a statului, ar fi trebuit ca șeful statului să lase ura la o parte și să decreteze doliu național. Să facă apel la reconciliere. Senatorul Titus Corlățean este un critic înverșunat al ieșirilor ilogice și în afara Constituției pe care le practică Klaus Iohannis dovedind, pe față, că nu este un președinte al tururor românilor.

„Domnul Iohannis a minţit încă o dată şi a manipulat. Este direct şi personal responsabil pentru această tragedie, împreună cu Guvernul PNL, pentru că au blocat deliberat posibilitatea de a salva vieţi. Acest personaj este preşedintele României de şase ani. De şase ani are puterea şi are pârghiile de putere, are Serviciile de Informaţii, are şefii de Parchete care îl ascultă foarte bine. În şase ani ne-a spus de România educată, de România lucrului bine făcut, ne-a tot povestit de modul care trebuie să reformeze sistemul de sănătate de la bază. N-a făcut nimic.

Lucrul pervers pe care l-a făcut în seara asta, şi nu e prima dată când foloseşte această modalitate, e următorul. Spune că nu intenţionează să intre în anchetă, anchetatorii să îşi facă treaba, dar după aia a început să spună cine e vinovatul moral, cine este vinovatul, pesedişti, autorităţi locale. Scuzaţi-mă, când indici autorităţile locale ca fiind vinovate, ai dat instrucţiuni procurorilor ce să facă. Este exact aceeaşi tipologie ca în cazul Astrid Fodor la Sibiu, când doamna primar de acolo a fost declarată invalidată ca primar, pentru că ANI i-a spus că este incompatibilă, şi atunci au înscenat un dialog între primari şi domnul Iohannis a spus: am încredere că justiţia va face ce trebuie”, a declarat Titus Corlăţean, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole