Președinte nou la USR Mureș

Lucia Hang, fosta președintă USR Mureș pentru un mandat scurt de un an, a câștigat miercuri, 29 iulie, alegerile interne, după o campanie aprinsă care a înfierbântat spiritele pe rețelele de socializare, și nu lipsită de incidente. Cu toate acestea, Hang a câștigat în fața celor doi contracandidați cu un scor însemnat, reușind să convingă peste 75 de procente din votanții USR din județul Mureș.

Noua echipă din fruntea USR Mureș

Lucia Hang va munci la consolidarea echipei USR Mureș și a Alianței USR PLUS alături de vicepreședinții Ovidiu Năsălean, Mihai Morariu, Sabin Codarcea, Jakab János și Alin Bojan, ajutați de membrii Biroului Județean Ciprian Rus, Darius Sava, Andrádi Hunor, Iosif Moldovan și Claudia Țîru. După ce în data de 15 iulie filiala mureșeană a partidului condus de Dan Barna a ales o nouă conducere și la nivelul municipiului reședință de județ, USR va începe campania pentru alegerile locale din această toamnă cu o echipă proaspătă, dar cu experiența alegerilor precedente. La cârma organizației târgumureșene se află antreprenorul Camelia Tămaș, ajutată de vicepreședinții și membrii Biroului Local Laura Toth, Cosmina Ravasz, Florin Cotoară, Sabin Codarcea și Emil Adrian Daniel.

Cine este Lucia Hang?

Noul președinte USR Mureș este de profesie economist, fiind antrepenor încă din 1991. Ca mulți alți membri USR, implicarea în politică a Luciei Hang a pornit tot din stradă, fiind fondatoarea grupului care a organizat multe dintre protestele de la Târgu Mureș, „Vocea Mureșană”. ”Am pornit pe acest drum cu teamă, dar și cu responsabilitatea enormă pe care mi-am asumat-o de la început, și mi-o asum în continuare, știind că am de partea mea suportul colegilor de partid”, a declarat proaspăta președinte de filială imediat după aflarea rezultatelor votului. În precedentul mandat scurt, filiala Mureș a USR a cunoscut o extindere accelerată, ajungând la 460 de membri de la 115, cu cât preluase filiala în aprilie 2019. „Cred cu tărie că putem lucra ca o echipă, având scopurile comune de a reseta sistemul politic românesc, și de a crește USR atât pe plan național, cât și local”, a mai declarat Lucia Hang, proaspăt reconfirmata președinte USR Mureș.

 

Edith VEREȘ

 

Post-ul Președinte nou la USR Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole