Prefectul Mircea Abrudean: ”Luăm în calcul revenirea Spitalului de Recuperare în linia I, dar ne dorim să păstrăm funcțională baza de tratament”

Numărul tot mai mare de noi infectări cu SarsCov2 la nivelul județului Cluj impune deschiderea unui nou spital dedicat COVID. În continuare cea mai bună opțiune ar fi Spitalul de Recuperare, care are deja capacitatea și circuitele necesare, dar prefectul Mircea Abrudean a declarat la Servus, Cluj că se analizează posibilitatea ca secția de recuperare cardiovasculară și baza de tratament să rămână totuși funcționale.

”Contexul epidemiologic ne obligă să deschidem un al treilea spital Covid. Trebuie să luăm în calcul o unitate medicală cu un număr cât mai mare de atuuri, precum circuite epidemiologice funcționale, saloane cu baie proprie etc. Se discută despre varianta revenirii Spitalului de Recuperare pentru că are o capacitate foarte mare de paturi, are 400 de paturi care pot fi functionale covid, are circuitele, are personal care a trecut deja prin experiența covid și oamenii stiu ce au de făcut. Împreună cu specialiștii din DSP analizăm posibilitatea de păstra funcțională secția de recuperare cardiovasculară, pentru că vorbim despre pacienți care trebuie să beneficieze de programul național de boli cardiovasculare. De asemenea, nu ne dorim ca personalul de la baza de tratament, vorbim despre aproximativ 150 de oameni, să intre în șomaj tehnic și atunci căutăm soluții pentru ca aceasta să rămână și ea deschisă”, a spus Mircea Abrudean.

De asemenea, acesta a declarat că se analizează posibilitatea introducerii obligativității măștii în spații publice deschise de pe raza județului Cluj precum târguri, piețe, stații de autobuz, peroane etc. Urmăriți mai jos interviul integral cu prefectul Mircea Aburdean.

„Servus, Cluj!” alături de prefectul Mircea Abrudrean

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, este invitatul ediției de astăzi a emisiunii „Servus, Cluj!”. Aflăm în direct cele mai importante informații despre modul în care este gestionată la Cluj criza actuală, dar nu vom ocoli nici alte subiecte de interes pentru clujeni!Așteptăm mesajele și întrebările dumneavoastră aici, pe pagina de Facebook a Servus, Cluj.

Publicată de Servus Cluj pe Joi, 30 iulie 2020

The post Prefectul Mircea Abrudean: ”Luăm în calcul revenirea Spitalului de Recuperare în linia I, dar ne dorim să păstrăm funcțională baza de tratament” appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole