Prefectul județului Brașov s-a întâlnit cu reprezentanții Poliției și Jandarmeriei înainte de începerea anului școlar

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării Mobile de Jandarmi și Poliției Locale Brașov.
„Am convocat această întâlnire dat fiind că luni începe anul școlar cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov și se impun acțiuni de monitorizare și verificare în ceea ce privește atât siguranța în școli, cât și respectarea măsurilor de protecție sanitară în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora – în speță, purtarea măștii de protecție, așa cum prevede Hotărârea nr. 165/2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
De asemenea, pe fondul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, am reiterat necesitatea eficientizării controalelor vizând modul în care se respectă Ordinul 699/67/2021 al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne, ce prevede, între altele, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale, precum și în unele spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, spațiile comerciale, stațiile pentru transportul în comun. Nu ne dorim ca, din cauza nerespectării regulilor de protecție sanitară, să fim nevoiți să reintroducem alte restricții”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul întâlnirii.
Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole