Prefectul de Mureș, mesaj pentru unitate de Ziua Unirii Principatelor Române

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a transmis marți, 24 ianuarie 2023, prin intermediul paginii personale de Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

”Ne-am format un obicei în a vorbi elogios despre Unire doar în zilele aniversare. 1 Decembrie și 24 Ianuarie sunt reperele solitare ale apelurilor la unitate, înțelegere și proiecte comune. Dar în restul zilelor din an rămânem tributari dezbinării, individualismului și chiar unor forme de ură, mai mult sau mai puțin mascate. Drumul nostru, în România și în județul Mureș, trebuie să fie alături, unii de alții. Și doar când vom fi conștienți de importanța acțiunilor unitare, pentru scopurile comune, ceea ce avem înainte va fi tradus în succes. Îmi doresc ziua aceea în care să reîmplinim mesajul lui Nicolae Bălcescu: “Vorba unire este azi în toate inimile. Toți o voim.” Îmi doresc, deopotrivă, să învățăm să vorbim despre țara noastră și despre români mai mult cu drag, decât cu reproș. Doar așa vom fi cu adevărat puternici și respectați. Gânduri bune tuturor!”, a transmis prefectul Mara Togănel.

(Redacția)

Post-ul Prefectul de Mureș, mesaj pentru unitate de Ziua Unirii Principatelor Române apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole