PRĂPĂD în Maramureș. Un nou Record de infectări cu Covid-19 în județ. Crește și numărul persoanelor decedate

PRĂPĂD în Maramureș. Un nou Record de infectări cu Covid-19 în județ. Crește și numărul persoanelor decedate

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 58 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 63 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate/izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate.

La TELVERDE 0800 800 165 au fost primite două sesizări pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 40 de agenți economici. În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 La nivelul județului Maramureș situația epidemiologică se prezintă, conform datelor existente la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, astfel:
 4184 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
 161 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
 1605 pacienți vindecați;
 248 pacienți internați în spital;
 19 pacienți internați la ATI, din care șase pacienți intubați;
 1038 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
 1793 persoane carantinate;
 27174 teste efectuate până în prezent;
 134 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
 180 persoane decedate de la începutul pandemiei;
 Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

Deces nr. 177 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta 50-59 de ani, a prezentat comorbiditați.

Deces nr.178 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta 60-69 de ani, a prezentat comorbiditati.

Deces nr.179 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta 60-69 de ani, a prezentat comorbiditati.

Deces nr. 180 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta 70-79 de ani, a prezentat comorbiditati.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole