Poziția MApN: bacul militar de la Galați a avut o defecțiune minoră, apoi a funcționat fără probleme

Bacul militar de la Galați a avut o defecțiune minoră și ulterior a funcționat fără probleme, susțin reprezentanții MApN, ca replică la incidentul din weekend când nava a avut nevoie de reparații.

Cei de la MApN susțin că este eronată informația potrivit căreia bacul fluvial militar care acționează la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu, nu s-ar afla în stare de funcționare. Bacul a fost adus la Galați în weekend și a făcut prima cursă la ora 17.00. La ora 19.00 s-a produs incidentul care a provocat reacția ministerului.

„Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. În aceeași zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecțiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute”, anunță MApN.

Ulterior, bacul a fost verificat și a funcționat fără probleme.

„Bacul și-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopții au fost efecutate verificări suplimentare la toate sistemele navei. Bacul a funcționat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obișnuit de lucru, 6.00 – 20.00”, au precizat reprezentanții MApN.

Bacul din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” a fost dislocat temporar la Galați, pentru a permite păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu.

Decizia a fost luată după ce una dintre navele Navrom Bac a fost trimisă la Isaccea pentru a ușura trecerea Dunării în punctul de frontieră cu Ucraina.

The post Poziția MApN: bacul militar de la Galați a avut o defecțiune minoră, apoi a funcționat fără probleme first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole