Polițiștii locali au amendat 8 persoane care au abandonat deșeuri pe domeniul public

Polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate Comercială și Protecția Mediului au sancționat 8 persoane care, în decurs de o săptămână, au abandonat deșeuri pe domeniul public, mai exact pe Str. Fântânii din cartierul Stupini.

Dezinteresul respectivilor cetățeni (7 având domiciliul chiar în cartierul Stupini, iar 1 în localitatea Hălchiu) de a respecta actele normative în domeniu, a făcut că deșeurile să fie aruncate chiar în zona panoului care avertiza că, în conformitate cu prevederile HCL nr.149/2017, ”aruncarea și/sau depozitarea pe domeniul public și privat al municipiului a deșeurilor de orice tip se sancționează cu amendă de la 800 lei la 1600 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 1600 lei la 2500 lei pentru persoanele juridiceʺ.

Persoanele în cauză au fost surprinse abandonând deșeuri rezultate din construcții, deșeuri menajere, vegetale, ambalaje, etc. și au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.600 lei.

Poliția Locală Brașov reamintește cetățenilor că depozitarea/ abandonarea pe sol a deșeurilor de orice natură este strict interzisă, fapta constituind contravenție și sancționându-se conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, facem apel că astfel de cazuri, precum și oricare alte situații din sfera de competență a Poliției Locale, să fie sesizate la telefon 0268/ 954 și la adresa de e-mail dispecerat@politialocalabrasov.ro .The post Polițiștii locali au amendat 8 persoane care au abandonat deșeuri pe domeniul public first appeared on Transilvania 365.

Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole