Polițiștii din București au capturat 50.000 de doze de droguri în urma unui flagrant stradal

Polițiștii antidrog din Capitală au capturat 3,2 kilograme de substituenți de droguri (etnobotanice) prin realizarea unui flagrant stradal, în ziua de 19 iulie.

Ulterior, polițiștii au efectuat două percheziții la domiciliile a doi suspecți, ocazie cu care au capturat 90 de plicuri cu cafeină pură, folosită pentru amestecul cu etnobotanice, 4.900 de euro și 3.600 de lei – bani proveniți din vânzarea de etnobotanice într-o singura zi, un autoturism folosit la transportul și distributia etnobotanicelor, 4 telefoane mobile și 4 cartele sim folosite de traficanți, informează Poliția Română.

Cele 3,2 kilograme de etnobotanice se amestecau cu 1,8 kg de cafeină pură și se obțineau 5 kilograme (50.000 de doze) din drogul cunoscut sub denumirea de “Crocodil”, unul dintre cele mai periculoase “cocktail-uri” aflate pe piața neagră a stupefiantelor, care pune consumatorii dependenți în mare pericol, unii pierzându-și viața.

Drogurile ajungeau în zone din București precum Unirii, Gara de Nord – Mircea Vulcănescu, Anton Pann, George Georgescu.

Liderul rețelei, în vârstă de 31 ani, a fost reținut pentru săvârșirea infractiunii de “efectuare de operațiuni cu substanțe, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Sursa: digi24.ro

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole