Polițist din Olt, deposedat de arma din dotare în timpul unei intervenții pentru aplanarea unui scandal într-o familie. Agresorii, arestați

Caz rar în Olt. Un polițist a fost deposedat de arma din dotare în timpul unei intervenții, alături de alți colegi ai săi, pentru aplanarea unui conflict stârnit într-o familie din comuna Iancu Jianu. Arma i-ar fi fost smulsă polițistului de o femeie, care a sărit în apărarea fiului său. Ambii au fost reținuți, apoi arestați preventiv pentru ultraj și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totul s-a întâmplat sâmbăta trecută, când soțul femeii, în vârstă de 51 de ani, a sesizat Poliția printr-un apel la 112, spunând a fost agresat de fiul său.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești. La vederea acestora, fiul reclamat de tată și mama sa au devenit violenți. Potrivit unor surse locale, unuia dintre polițiști i-a fost smulsă, de către femeie, arma din dotare. Oamenii legii au reușit să îi imobilizeze pe cei doi, ulterior reținuți pentru 24 de ore.

„La data de 30 iulie, în jurul orei 19:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apel 112, de un bărbat, în vârstă de 51 ani, din comuna Iancu Jianu, județul Olt, cu privire la faptul că a fost agresat de fiul său.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, care au identificați un bărbat, în vârstă de 51 de ani, o femeie, în vârstă de 48 de ani și un tânăr în vârstă de 27 de ani, toți din comuna Iancu Jianu, județul Olt.

La vederea polițiștilor, tânărul, în vârstă de 27 de ani, cât și femeia, în vârstă de 48 de ani, ar fi manifestat un comportament violent față de polițiștii, moment în care aceștia au procedat la imobilizarea celor doi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

În cauză, polițiștii au informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș despre situația de fapt, fiind întocmit un dosar penal în care s-a dispus efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fiind continuate cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

A doua zi, duminică, în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a femeii și a tânărului.

Ieri, cei doi au fost prezentați de procurori Judecătoriei Balș, cu propunerea de arestare preventivă, instanța admițând solicitarea anchetatorilor.

„Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Actele de urmărire penală au fost efectuate cu sprijinul organelor de cercetare penală, din cadrul Poliției Orașului Balș – Compartimentul Investigații Criminale, delegate în acest sens de către procurorul de caz.

Oamenii legii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole