Podul natural, din România, unic în lume și al doilea ca marime din Europa, este considerat a fi Podul lui Dumnezeu!

“Podul lui Dumnezeu” este un pod natural unic in lume. Acesta are 30 m lungime si 22 inaltime, fiind cel mai mare pod natural din Romania si al doilea din Europa ca marime, insa singurul pe care se poate circula cu masina.

Podul lui Dumnezeu sau Podul Natural, cum i se mai spune, se afla in centrul localitatii mehedintene Ponoare, fiind o uriasa arcada de piatra peste care trece soseaua Baia de Arama – Drobeta Turnu Severin.

El s-a format prin prabusirea peretelui superior al pesterii si se impune in peisaj prin masivitate: 30 de metri lungime, 13 metri inaltime, 22 de metri latime si 9 metri deschidere, scrie one.ro

„Podul poate fi admirat in toata maretia sa din Crovul Pesterii, de unde se dezvaluie deschiderea spre Valea Pragului si structura lui etajata formata din blocuri de calcar suprapuse, supuse eroziunii si vremurilor. Privit din partea opusa, dinspre Valea Turcului, Podul se impune ca un arc urias, impietrit, pe sub care se admira Dealul Pesterii si seninul cerului“, se arata pe site-ul oficial al Primariei Ponoare, Mehedinti.

Cele mai multe legende biblice pornesc de la premiza ca acesta ar fi fost construit de Dumnezeu: „Lui Dumnezeu i s-a facut mila de oamenii din Ponoarele care nu puteau trece Valea Pragului si l-a alungat pe diavol care se adapostea in pestera de la Pod.

Dracul a fugit si atunci tavanul pesterii s-a prabusit, iar Dumnezeu a facut podul pentru oameni. Dracul a iesit la Zatonul Mare zgariind cu ghiarele stancile din Dealul Pesterii. Acolo s-a asezat pe o piatra care-i poarta si acum numele (Stanca Dracului)” spune una dintre legendele acestui loc.

The post Podul natural, din România, unic în lume și al doilea ca marime din Europa, este considerat a fi Podul lui Dumnezeu! appeared first on Romania News.

Sursa: news-white.com – vezi articolul

Alte articole