PNL: Majorarea impozitelor într-un moment economic dificil ar fi o eroare

PNL consideră că economia României are nevoie de predictibilitate fiscală, de măsuri stimulative şi de accelerarea investiţiilor publice şi private pentru a depăşi criza economică instalată în Europa

 

PNL: ”Economia naţională traversează momente dificile determinate, în principal, de agresiunea rusă asupra poporului ucrainean. Preţul produselor energetice a ajuns la maxime istorice, aprovizionarea cu materii prime şi materiale în industrie şi construcţii se face cu dificultate din cauza blocajelor apărute pe fluxurile de mărfuri, circuitul produselor agricole amplifică inflaţia, iar perspectivele nu sunt deloc optimiste. În acest context economic dificil, ultimul lucru despre care ar trebui să discutăm îl reprezintă introducerea de noi impozite şi taxe sau majorarea celor existente. Nu trebuie să aduc aminte nimănui faptul că întreprinderile româneşti şi angajaţii din sectorul privat au dus greul în perioada pandemiei.

De asemenea, cine deschide discuţia despre impozite mai mari nu cred că înţelege că orice măsură fiscală de majorare a impozitelor şi taxelor este plătită de consumatorul final, adică de cetăţean. Ori, la cât de puternic a fost afectată puterea de cumpărare a tuturor românilor, în special a celor cu venituri mici, cred că o nouă creştere a preţurilor este ultimul lucru pe care ni-l dorim.Știm că bugetul de stat are nevoie de bani mai mulţi pentru măsurile sociale, pentru investiţii, pentru majorări de pensii şi salarii. Cu toate acestea, cred că banii pot să vină la buget printr-o mai bună colectare a veniturilor şi prin eliminarea tuturor formelor de evaziune fiscală. Am speranţa că noua conducere a Agenţiei de administrare fiscală va reuşi să colecteze venituri suplimentare la bugetul de stat şi că orice discuţie pe tema majorării de impozite să fie închisă…au arătat parlamentarii PNL în cadrul dezbaterilor privind economia României. 
foto National.ro

Post-ul PNL: Majorarea impozitelor într-un moment economic dificil ar fi o eroare apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole