PLAN. Parcări supraetajate în mai multe zone din Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat marți, 17 ianuarie, la Radio Târgu Mureș, că în decursul acestui an vor demara lucrările de construire a două parcări, una subterană și una supraetajată, în zona centrală respectiv în cartierul Tudor.

”În 2022 s-au aprobat două documentații importante, împreună cu avizele aferente, este vorba de parcarea subterană din zona centrală, în spate la fostul Hotel Parc, respectiv Aleea Hațeg, în Tudor, zona Pandurilor. Ambele locații vor fi pe parcursul lunii februarie-martie licitate pentru proiect tehnic și execuție. Așadar, în a doua parte a anului la ambele locații probabil vom avea șantiere, deci o să ne cerem scuze pentru deranj, dar într-un an se finalizează și este foarte important să fie reglementate parcările, atât în zona centrală, cât și în Tudor, Dâmbu. Ele trebuie să fie gata în 2024, pe parcursul anului, depinde de semnarea contractului și emiterea ordinului de începere”, a informat edilul șef al municipiului Târgu Mureș în cadrul emisiunii ”Părerea ta”, realizată și moderată de jurnalista Luminița Avram.

Totodată, Soós Zoltán a dezvăluit că echipa pe care o coordonează lucrează pentru demararea unor investiții similare în alte zone ale municipiului Târgu Mureș.

”În 2024 aceste două structuri trebuie finalizate, plus în cartierul Dâmbu Pietros mai începem două investiții în zona străzii Parângului, respectiv în zona străzii Ciucaș. Vor fi încă două parcări supraetajate și este în pregătire Piața Gării, este în pregătire Aleea Carpați, Cornișa și în zona Liceului Sanitar, pe strada Marinescu, încă o parcare supraetajată”, a precizat primarul din ”Orașul Trandafirilor”.

Alex TOTH

Post-ul PLAN. Parcări supraetajate în mai multe zone din Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole