Placheta Eminescu pentru Mariana Ploieșteanu, Carmen Mihăiescu și Nicolae Șincan

Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş,  în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Judeţeană Mureş, organizează vineri, 15 ianuarie 2021, ora 12.30, evenimentul LA STEAUA…” prilejuit de sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 171 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul,  coordonat de  prof. dr. Maria Kozak,  inspector şcolar pentru Limba şi Literatura Română , va debuta la ora 12.00 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul în drumul său spre Blaj.

La ora 12.30 se va depune ghirlanda de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu şi Diploma de Excelenţă Culturală unor personalităţi care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic: Cercetător științific, istoric Mariana  Ploieșteanu, Prof. univ. dr. Carmen Mihăiescu MIH – Universitatea de Arte din Târgu-Mureş și Preot dr.  Nicolae Șincan Evenimentul se va desfăşura cu respectarea normelor epidemiologice în vigoare şi va fi transmis pe pagina de facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

(Redacția)

Post-ul Placheta Eminescu pentru Mariana Ploieșteanu, Carmen Mihăiescu și Nicolae Șincan apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole