Petrolul şi-a luat un veteran

Petrolul şi-a luat un veteran

Petrolul ține cont de expresia ,,cine nu are bătrâni, să-și cumpere”! În acest sens, gruparea ploieşteană şi-a asigurat serviciile veteranului Eugeniu Cebotaru. Mijlocașul de 36 de ani va evolua pentru „lupii galbeni” în următoarea stagiune competițională. Internaționalul moldovean a fost om de bază al Academicii Clinceni în ultimele două sezoane din prima ligă, iar acum a semnat cu petroliștii devenind coleg cu un alt tricolor moldovean, Nicolai Cebotari, unul dintre portarii trupei ploieștene. Dacă startul săptămânii a început cu un nou jucător, în week-end, juniorii ,,under 16″ ai clubului ploieştean au jucat în semifinalele Ligii Elitelor.

Ei au înfruntat Academica Clinceni, pe baza ,,Iolanda Balas Soter”, din Buzău. Petroliştii antrenaţi de Laurenţiu Tureac nu s-au ridicat la nivelul adversarului fiind bătuți cu 3-0 de ilfoveni. Burcea a deschis scorul chiar înainte de pauză, iar după reluare, atacantul petrolist Giamănu a avut singura ocazie a echipei sale. A ratat-o și la următoarea fază, Nemțanu a dus scorul la 2-0. Tabela a fost închisă de Constantin cu câteva minute înaintea fluierului final. Astfel, aventura lui Jercălău și a colegilor săi s-a încheiat și rămâne de apreciat că ei au dus formația petrolistă printre cele mai bune patru echipe din țară. Campioni naționali au devenit cei de la Clinceni care au bătut în finală, 4-1, pe Csikszereda Miercurea-Ciuc.

FC Petrolul: Andrei Jercălău – Andrei Giamănu, Vlad Balea, Petre Alexandru, Sebastian Alexandrescu, Mihnea Rădulescu, Eduard Preda, Mihai Terțea, Alex Mitran, Albert Dima, Augustin Giamănu. Rezerve: Theodor Stancu – Rareș Nicolae, Denis Ardeleanu, Alin Baciu, Tudor Catargiu, Gheorghe Nicolae, Mario Ioniță. Antrenor: Laurențiu Tureac.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole