Peste 500 de farmacii independente din toată țara au beneficiat, și în pandemie, de susținere prin programul Benefica, dezvoltat de Farmexim

București, 9 Iunie 2021 –  Programul Benefica, dezvoltat de Farmexim, oferă know-how, consultanță strategică, servicii și acțiuni de fidelizare a pacienților, cu scopul de a crește valoarea și oportunitățile de dezvoltare pentru comunitatea farmaciilor independente. În cei patru ani de implementare, rețeaua farmaciilor Benefica a ajuns la 196 de societăți parteneri contractuali Benefica, însumând 508 de farmacii cu acoperire națională și 315 farmacii cu branding Benefica.

Farmaciile aflate în parteneriatul Benefica au fost susținute prin: campanii dedicate pacienților desfășurate în farmacii, campanii de promovare în media și social media, traininguri și cursuri online, strategii financiare și administrative.

’Pandemia ne-a arătat cât de importante sunt unitatea și cooperarea, iar feed-backul oferit de partenerii noștri ne-a reconfirmat că dezvoltăm programul Benefica în direcția corectă și că parteneriatul nostru a fost extrem de folositor farmaciilor independente participante în această perioadă. În 2020 acestea au putut beneficia de campanii de promovare, precum și de soluții și servicii personalizate, în funcție de nevoile farmaciilor și ale comunităților de pacienți din jurul acestora’’, a arătat Sebastian Ring, Managing Director Farmexim.

Pentru 2021, obiectivul Farmexim este de a consolida programul Benefica:

Țintim să devenim cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate și să acționăm ca un liant între industria farmaceutică și pacienți. Contextul generat de pandemie a evidențiat că farmacia joacă un rol foarte important în consilierea pacienților și că este adeseori primul facilitator de sănătate între pacient și restul arhitecturii sanitare. Programul Benefica servește acestui deziderat de a crea un ecosistem de servicii, informații și produse farmaceutice la cel mai înalt standard, care să aibă în centru grija pentru pacient’’, a mai adăugat Sebastian Ring.

În perioada 10 Mai – 30 Iunie, ca parte a acțiunilor dedicate pacienților, în Farmaciile partenere Benefica se desfășoară o campanie cu premii atractive pentru pacienți. Pe baza bonurilor în valoare de cel puțin 39 de lei care conțin suplimente alimentare, dispozitive medicale sau produse cosmetice, pacienții pot câștiga peste 1000 de premii pe loc, în farmacie, sau prin tragere la sorți.

 

Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, cu acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați care oferă servicii de calitate înaltă pentru peste 3,7 milioane de pacienți.

 Farmexim și Help Net își concentrează activitatea asupra oamenilor, cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun. Din 2018, fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate.

PHOENIX group are o prezență activă în 27 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă și contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu peste 39.000 de angajați. Corporația germană vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și oferă servicii specializate pentru companiile farmaceutice prin programul All-in-One, contribuind în fiecare zi la sănătatea pacienților din întreaga Europă. Concernul german a dezvoltat PHOENIX Pharmacy Partnership, cea mai importantă rețea europeană de programe de cooperare, cu 13.500 de farmacii independente, în 13 programe și 16 țări. Astfel, comunitatea farmaciilor independente Benefica are acces la multiple oportunități de business unice în Europa și beneficiază de avantaje competitive, sub umbrela unui brand puternic.

Post-ul Peste 500 de farmacii independente din toată țara au beneficiat, și în pandemie, de susținere prin programul Benefica, dezvoltat de Farmexim apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole