Peste 5.300 de voturi pentru iniţiativele Com’ON Sepsi

Aproape 2.000 de persoane au votat inițiativele preferate în cadrul celei de-a patra ediţii a programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi, iniţiat de Primăria Sfântu Gheorghe şi Grupul PONT, cu scopul de a încuraja implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii locale.

La ediția din acest an au fost înscrise 46 de inițiative, iar până în data de 1 august locuitorii orașului au ales 30 idei care vor primi câte un sprijin financiar în valoare de cel mult 2.600 de lei. Lista celor 30 de inițiative câștigătoare a fost publicată pe site-ul Com’ON Sepsi (AICI), acestea urmând să fie implementate până în data de 30 noiembrie 2022.

„Un total de 660 de votanți au participat la ediția din 2021 a programului Com’ON Sepsi, dar anul aceasta la votul publicului au fost 1.831 de participanți care au înregistrat în total 5.371 de voturi. Organizatorii au premiat într-o categorie specială echipele formate din membri inițiatori cu vârste între 14 și 17 ani. Au fost înregistrate 8 inițiative în această categorie, din care 3 au câștigat în categoria specială și 4 în clasamentul general. Anul acesta a fost premiată o echipă din categoria celor care provin dintr-o situație defavorizată”, au transmis coordonatorii programului.

Potrivit acestora, datorită creativității și unicității ideilor înscrise în acest an, competiția a fost una strânsă. Programele câștigătoare includ, printre multe altele, cinema drive-in, curs de autoapărare, curs de prim ajutor, distracție în aer liber pe acoperișul Hotelului Bodoc, program de grădinărit urban, un spectacol de teatru sau o cursă de biciclete.

„Trebuie să fie deschise și gratuite pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe. În cazul în care inițiativele premiate sunt retrase sau nu pot fi realizate din orice motiv, premiul va fi acordat următoarei inițiative din clasamentul general. Inițiativele necâștigătoare sunt trecute pe o listă de așteptare, iar în cazul retragerii echipelor câștigătoare li se oferă posibilitatea de a fi implementate”, au mai explicat coordonatorii programului.

Com’ON Sepsi este adresat în fiecare an tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, care pot depune proiecte pentru organizarea de activităţi culturale, sociale sau sportive în cinci categorii: comunitate, mediu de viaţă, cunoştinţe, creaţie şi stil de viaţă.

(Ioana Ardeleanu)

Share

The post Peste 5.300 de voturi pentru iniţiativele Com’ON Sepsi appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole