Percheziții la Prundu Bârgăului; un bărbat a fost reținut

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au efectuat, la data de 16 iunie, două percheziții în localitatea Prundu Bârgăului, la sediul unei societăți comerciale și la locuința unui bărbat de 31 de ani.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, activitățile au fost desfășurate într-un dosar în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunii de desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

În urma perchezițiilor, un bărbat de 31 de ani, din Prundu Bârgăului, a fost reținut pentru 24 de ore.

Acesta este bănuit că, începând cu luna septembrie 2019 și până în prezent, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi instalat și asigurat mentenanță unor sisteme de securitate (video, alarme, control acces), pentru aproximativ 90 de persoane fizice și juridice, deși societatea nu era autorizată în acest sens. Încasările din activitățile specifice sistemelor de securitate, desfășurate fără a deține licență în acest domeniu, se ridică la peste 179.000 de lei. La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie (facturi fiscale, bonuri fiscale și alte documente contabile), camere de supraveghere video, senzori de prezență, dispozitive de înregistrare și stocare a imaginilor”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările în acest caz continuă de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în vederea documentării întregii activități infracționale. 

Articolul Percheziții la Prundu Bârgăului; un bărbat a fost reținut a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole