Pe urmele unui mister antic – Piramida Albă din Xian

Zeci de movile în formă de piramidă, prea puțin cunoscute în afara Chinei, se află împrăștiate de-a lungul unei câmpii izolate din provincia Shaanxi, lângă capitala antică Xian. Pe lângă existența reală a acestor formațiuni, există o legendă privitoare la o piramidă albă, înaltă de 300 de metri și cu o „bijuterie” în vârf, care ar eclipsa până și Marea Piramidă din Egipt.

Unii cercetători cred că „piramida albă din Xian” este, de fapt, piramida Maoling, mormântul împăratului Wu din dinastia Han. Alți cercetători sunt de părere că legendara piramidă albă încă așteaptă să fie găsită.

Relatările despre o piramidă albă enormă din China au început acum mai bine de un secol. Agentul de turism și negustorul Fred Meyer Schroder menționează în jurnalul său că a văzut o serie de piramide de la distanță, în timp ce se afla în compania ghidului său, un călugăr budist.

Evenimentul a avut loc în provincia Shaanxi, în 1912. Schroder a relatat faptul că văzuse o piramidă uriașă, înconjurată de alte piramide mai mici.

Citește mai mult: Incredibilia

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole