Pe 27 septembrie, lupta se va da între cei care deţin structuri de partid puternice

Deputatul liberal Cezar Preda este unul dintre cei mai fini analişti politici şi sociali ai momentului. Realist, clar, concis şi crud. Demnitarul, hârşit ani de zile pe culoarele politicii româneşti, martor, ba chiar personaj în multe evenimente importante, dibuie cu atenţie firul problemei şi merge pe el până la capăt, expertizând şi dând enunţuri şi aprecieri care s-au dovedit, în procent de 90%, valabile, realiste. Poate că unora nu le-a convenit stilul şi opiniile exprimate de politician, dar sunt adevărate şi demne de reţinut de cei care prestează în domeniu şi care vor cu adevărat să se bazeze în exerciţiul politic pe date pertinente.

Cezar Preda considertă că alegerile locale vor crea multe surprize, dar şi lucruri previzibile. De pildă, a spus demnitarul că USR PLUS încă păstrează simpatia unui eşantion important din electoratul urban în special, care votează cu oricine numai cu partidele tradiţional nu. USR PLUS va obţine în oraşe voturi fără să aibă oameni, candidaţi valabili, vizibili şi de substanţă. A spus deputatul liberal că este un mare câştig pentru PNL faptul că USR PLUS nu a desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, astfel sporesc şansele reprezentantului liberal Ion Sorin.

Cezar Preda este de părere că Adrian Ţuţuianu este pe un trend descendent. Porneşte analiza de la premisa că senatorul Ţuţuianu nu a reuşit să atragă de partea sa niciun primar social-democrat, aşa cum probabil se aştepta. Garnitura pe care o are în spatele său nu este una tocmai solidă. Mai mult, susţine deputatul, Adrian Ţuţuianu nu ar avea nicio şansă să câştige funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Bătălia se va da între candidatul PSD – Corneliu Ştefan şi reprezentantul PNL – Ion Sorin.

Cât priveşte participarea la scrutinul din 27 septembrie, Cezar Preda este convins că vom avea parte de o prezenţă scăzută la vot. Lupta se va da între cei care deţin structuri de partid, între cei care sunt bine organizaţi. Va fi câştigător cel care are de partea lui primarii.

Demnitarul liberal anticipează declanşarea unui mare scandal politico-electoral pe 27 septembrie, care va avea declicul între orele 18-21, când există posibilitatea ca secţiile de vot, în special cele din marile oraşe, să fie luate cu asalt de alegători. Se va crea îmbulzeală, degringoladă, preşedinţii vor fi nevoiţi să închidă secţiile de vot, momente în care vor începe să ţipe cu gură de şarpe, în special reprezentaţii USR PLUS, că nu sunt lăsaţi să voteze.

Cezar Preda crede că autorităţile, cei care sunt responsabili cu organizarea scrutinului electoral, trebuie să comunice cu populaţia, să îi determine pe oameni să vină la vot în cursul zilei pentru a se evita aglomerarea secţiilor de vot în ultimele două ore, mai ales în starea de pandemie pe care o traversăm.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole