Patrula de recilare a Grădiniței cu P.P. Nr.6, Brăila, marchează ,,ORA PĂMÂNTULUI”

Înscriși în programului  național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, coordonat de prof. Sandu Adriana Mariana, la nivel de grădiniță,  marchează ,,ORA PĂMÂNTULUI”.  Preșcolarii împreună cu cadrele didactice invită cetățenii orașului pe 30 martie 2019, între orele 20:30-21:30 la  această mișcare globală și atrag atragem atenția față de efectul pe care îl avem cu toții asupra mediului înconjurător. Economisirea energiei înseamnă să ne analizăm toate obiceiurile de consum, să folosim aparate eficiente din punct de vedere energetic, să contribuim la reciclarea tuturor deșeurilor, să ne comportăm cu moderație și responsabilitate în viața de zi cu zi. Recilarea trebuie să facă parte din cotidian și dumneavoastră prin tot ceea ce faceți demonstrați că se poate.


Scopul implicării noastre în acest proiect este de a informa cetățenii referitor la reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Cei ce doresc să ne ajute, pot aduce obiecte electrice și electrocasnice uzate(baterii, aspiratoare, fiare de călcat, etc) la grădinița noastră de pe B-dul A.I. Cuza nr.86, Brăila, sau pot suna  gratuit la TEL-VERDE 0800 444 800, precizând grădinița noastră, pentru o cantitate mai mare (ex. mașină de spălat), iar echipa va veni și va ridica gratuit de la domiciliul dvoastră aparatele reciclabile.
„Ne bucurăm că am reușit prin glasul preșcolarilor să transmitem un mesaj, iar acesta să fie recepționat de cetățenii orașului nostru! Trebuie să conștientizăm că locul aparatelor stricate nu este la coșul de gunoi și să oferim copiilor noștri un exemplu, cât și un mediu mai curat. ”, ne-a spus profesorul coordonator.

 

Sursa: InfoBraila.ro – vezi articolul

Alte articole